állatkínzás

2020.11.13. 17:30

Még keresik Rozi, a kecske gyilkosát

Munkatársunktól

Fotó: Kutyatár Egyesület FB

Az egész várost megrázta, ahogy kivégezték a Kutyatár Természet- és Állatvédő Egyesület kecskéjét csütörtök hajnalban. A közösségi oldalukon közölték, hogy betört a telepükre egy személy, aki levágta az ott élő Rozi kecse fejét és azt magával vitte.

– Szegény állat próbált menekülni, az összes körülötte lévő széna szét volt túrva, nagyon megráztak minket a történtek – mondta el Boncz Edit, a Kutyatár Egyesület elnöke, akik a mentett, jámbor állatot családtagként kezeltek.

Rozi 2018 húsvétján került a Kutyatár Egyesülethez, mikor az egyesület kapott egy telefont, miszerint a Tolna megyei Iregszemcsén egy autós pihenőnél találtak kidobva egy rossz állapotú kecskét. – Nem tudott lábra állni, ami kérődző állatoknál nagyon veszélyes – emlékezett vissza Boncz Edit. Hetekig táplálták, foglalkoztak vele, mire megtette első önálló lépéseit új otthonában. Hozzátette: a történtek után önkéntesek segítségével őrizték menhelyüket és reflektorokat szereltek be, hogy jobban belássák a területüket. Továbbá bővítik a kamerarendszert és egy őrző-védő vállalattal leszerződtek, így péntek éjszakától már folyamatosan figyelnek a telepre. – Ki kell gazdálkodnunk az őrzéssel járó nem kevés plusz költségeket, de a történtek után állataink és saját biztonságunk érdekében nem tehetjük meg, hogy nem őrizzük a nap 24 órájában a telepet – jegyezte meg Boncz Edit.

Megkeresésünkre a Somogy Megyei Rendőr-főkapitányság azt közölte, hogy a Kaposvári Rendőrkapitányság feljelentés alapján állatkínzás vétség gyanúja miatt eljárást indított ismeretlen tettes ellen.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában