zene zeng

2020.12.16. 18:40

Marcaliból a spanyol rádiókba repült a dallam

Ha valaki azt állítja, hogy a modern dubstepen és elektronikus zenén kívül más stílusnak nem terem babér, az téved. A marcali Budai Róbert közreműködésével készült Resistiré című remake gyakorlatilag meghódította az Ibériai félszigetet, majd az egész világot. A koronavírus himnuszként is ismert dal hatalmas sikert aratott.

Kiss Kálmán

Budai Róbert szaxofonos előadóművész mellé szegődött nemrégiben a szerencse, ahogy egy véletlen folytán sikerült egy világsláger alkotói közé kerülnie. Egy külföldön sok időt eltöltő, de ma már Magyarországon élő ismerőse hívta fel a figyelmet arra, hogy a mediterrán országban készül egy dal, amelyet a koronavírus-járvány elterjedésekor komponáltak. A „Resistiré 2020” azóta világszerte ismerté vált, sőt a mai napig – a járvány ideje alatt – Spanyolországban szinte már himnuszként hallgatják és mindenhol sugározzák. Az egyik legismertebb online zene streaming szolgáltatónál közel 13 millióan hallgatták meg a gyors tempójú nótát, amely magyarra fordítva annyit tesz „Ellenállok”. A dal eredetileg a Duo Dinámico nevű zenekar 1988-as albumán tűnt fel, a zenekar legismertebb dala lett. Később Pedro Almodovar Kötözz meg és ölelj! című filmjében is feltűnt. A 2020-as verziót közismert spanyol előadók közreműködésével vették fel.

A zenész barátja ismerte a zenekar Barcelonában élő énekesnőjét, s ajánlására az együttes először egy felvételt kért Budai Róberttől. A marcali szaxofonos előadása elnyerte a spanyol zenekar tetszését. Az eljátszott dal a Spanyol Cordoba rádióban minden hétfőn hallható volt néhány héten keresztül.

Budai Róbert hatalmas sikert ért el, már világszerte ismerik a „Resistiré 2020”-at

Budai Róbert elmondta, nagy örömömére szolgál, hogy a Cordoba rádió adása mellett már a Catalón rádió is felvételt kért tőle, mely miatt új bemutatkozóanyagot kellett készítenie a dalról. Ezt a verziót is már megkapták a spanyolok, és hallható a rádió csatornáján. – Most Barcelonában minden hétfői napon ismét adásban vagyok. Bízom a továbbjutásban, amelynek végső eredménye egy élő spanyol riport vagy rádiós és tv-felvétel lehet – mondta el a marcali zenész. Megtudtuk, a jó eredmény egyedül a hallgatottságtól függ az adott csatornánál.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában