videó

2021.03.07. 14:00

Zulu zenére ropják a boglári kikötőben

A balatonboglári Mathiász János Középiskolát is beszippantotta a világjárvány egyik leggyorsabban terjedő kihívása, a Jerusalema Dance Challenge. A videómegosztóra feltöltött klipjükben az intézmény dolgozói ropják a dél-afrikai DJ fülbemászó dalára.

Sonline

Fotós: Koszorus Rita

Fotós: Koszorus Rita

A videóban Balog Krisztián igazgató invitálja az intézmény hölgydolgozóit táncra, akik egytől-egyig eleget tesznek a hívásnak. Sőt még az iskolában található robot is az ismert ritmusokra kezd „dolgozni”.

A képkockákon olyan ikonikus helyszíneken táncolnak, mint a balatonboglári Csavargőzös, a Gömbkilátó, vagy a kikötő, no és természetesen a Siófoki Szakképzési Centrum Mathiász János Technikumának épülete.

A feltöltött videóhoz azt írták, hogy ezzel a kihívással szerették volna megmutatni azt, hogy „lehetséges a boldogság, még akkor is, ha semmid nincs, vagy ha olyan időket élünk, mint most, a világjárvány kellős közepén. Ez a challenge a Covid-19 pandémia legvarázslatosabb és legérdekesebb kihívása.” Hozzátették: a dalról a résztvevőknek az összetartozás és az életöröm jut először eszükbe, ezért is választották ezt a kihívást. Azt szerették volna üzenni: ezekben a nehéz időkben sem szabad elfelejteni mosolyogni és mosolyt csalni mások arcára.

Bejárta a világot a vidám kihívás

A Jersualema tánckihívás az egyik legnépszerűbb téma a videómegosztón, amelyre eddig 2200 videó készült. A TikTokon pedig futótűzként terjedt el a kihívás, ott közel 465 millió verzió található belőle, melyek között egészségügyi dolgozókat, tűzoltókat is láthatunk, amint a begyakorolt koreográfiát bemutatják. Az egész kihívás úgy kezdődött, hogy " target="_blank" rel="noopener noreferrer">egy angolai csoport februárban készített magáról egy videót, amin a Jerusalema című dalra táncolnak, miközben esznek. Az érdekesség pedig az volt, hogy a tányérok közül egy sem esett le a mutatvány közben. A felvétel szinte azonnal népszerűvé vált, s mára már stewardessek, drindl-be öltözött osztrák hölgyek, ír és svájci rendőrök táncolnak a zulu nyelvű dalra a Világ különböző pontjain, így tengerparton, városban, parkban, reptéren, templom előtt.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!