Somogyi gólyahír

2023.09.30. 10:00

Lennon Benett volt ezen a héten a legnagyobb baba

Huszonhét aprósággal gyarapodtunk az elmúlt héten Somogy vármegyében. Ismét sok baba született, volt olyan nap, amikor egyszerre heten láttak napvilágot.

Koszorus Rita

Ilyen egy igazi huncut mosoly. (illusztráció)

Fotó: morrowlight

Sok dolguk volt az elmúlt héten is a Kaposi Mór Oktató Kórház szülészeti osztályán dolgozó szakembereknek, hiszen szeptember 22. és 28. között minden napra jutott minimum kettő, de inkább több világrajövetel. 

A legtöbb baba múlt vasárnap, vagyis szeptember 24-én született. Aznap hatan sírtak fel először édesanyjuk és családjuk legnagyobb örömére. A nemek arányát tekintve, majdnem kiegyenlítettek a születések, hiszen 14 kislány és 13 kisfiú született Kaposváron.

A legnagyobb baba ezen a héten Lennon Benett volt, aki 4190 grammal és 56 centiméterrel született. Több újszülött kis súllyal érkezett a világra, közülük Szilvia a legkisebb, aki 2360 grammal és 48 centiméterrel született meg. 

A szülők ezen a héten többségében egyszerű és klasszikus neveket választottak családjuk új tagjának, így született az elmúlt napokban Anna, Alíz, Léna, Emma, Réka és Héli. Fiúnevek közül is a hagyományos csengésűekből volt több, így született Botond, Hunor, Máté, Zoltán és Zalán is. 

Persze ezen a héten is voltak kreatív szülők, akik nem hétköznapi nevet választottak az apró kis jövevényeknek; így Alina Nazira is a somogyiak közösségét erősíti, valamint a kis Lennon Benett is megszületett. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában