Gólyahír

2024.06.15. 10:00

Minden nap született valaki az elmúlt héten Kaposváron

Minden napra jutott legalább két újszülött az elmúlt héten Kaposváron.

Koszorus Rita

Illusztráció

Fotó: Kalinina Alisa

Az elmúlt napokban huszonhat baba született a kaposvári kórházban. Nem volt olyan nap, hogy pihenhettek volna az egészségügyi szakemberek a Kaposi Mór Oktató Kórház szülészeti osztályán, hiszen minden nap volt legalább két szülés. 

A legtöbb baba kedden, június 11-én született, aznap hatan érkeztek a világra. Köztük a 4070 grammal született György Henrik is, aki a hét legnagyobb bébije volt a kaposvári kórházban. A legaprócskább a mindössze 950 grammal érkező Emília volt, aki vasárnap, június 9-én látta meg életében először a napvilágot. 

A nemek aránya ezen a héten egyenlően oszlott meg, hiszen tizenhárom kisfiú és ugyanennyi kislány született. 

Változatos volt a nevek választása ezen a héten, hiszen sok klasszikusnak számító keresztnevet adtak a szülők újszülött gyermekeiknek. Így született Károly Csongor, László, Teodor, Zoltán, Csenge, Anna, Sára és Bíborka Rita is. Különleges nevekből ezen a héten nem volt sok, talán az arab eredetű Nazira, vagy az egészen ritkának tűnő Zája volt csak. Ez utóbbi tibeti eredetű női név, melynek jelentése győzedelmes nő. 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában