házasság hete

2021.02.09. 11:30

A házasság gyönyörű, de kőkemény munka

A járványhelyzetben sem maradnak el a Házasság hete programjai Kaposváron. A párok egy héten keresztül kihívásokat teljesíthetnek, hogy még közelebb kerüljenek egymáshoz.

Góz Lilla

A szervező, a Csakazértis a Családokért Egyesület szerint a céljuk nem más, mint az, hogy a házastársak minél több minőségi időt töltsenek együtt, és ezáltal még jobban megismerhessék egymást.

– A gimnáziumban egy közösségbe jártunk, ott ismerkedtünk meg, aztán a baráti kapcsolatból szerelem lett, s tizenkét évvel ezelőtt házasodtunk össze – mesélte Szeifertné Győrfy Zsófia, aki öt gyermek boldog édesanyjaként nemcsak résztvevője, hanem szervezője is a Házasság hete-programsorozatnak Kaposváron. – Szerettük volna, ha a járványhelyzetben sem maradnak a párok programok nélkül, fontosnak tartottuk ugyanis, hogy egy közös ötletelés után szórakoztató, de értékes időtöltést kínáljunk számukra – mondta el Szeifertné Győrfy Zsófia.

Fotó: Pixabay

Szerinte a házasság nagyon fontos kötelék, de sokat kell tenni azért, hogy jól működjön. – Szoktunk jegyesoktatást tartani, és sok páron látjuk, hogy sem a család, sem a környezet, sem a társadalom nem készíti fel őket a házasságra, ami csodaszép, de kőkemény munka – tette hozzá a kaposvári feleség és édesanya. – Bízunk benne, hogy a Házasság hete-programsorozat révén lesz mondjuk egy mondat, ami segíthet egy problémán továbblendülnie egy-egy párnak.

– Minden napra van egy ajánlott kihívás, amelyen részt vehetnek a párok – mondta el Ház Gergely, a Csakazértis a Családokért Egyesület elnöke. Hozzátette: geoláda-keresés, a Deseda körbe gyaloglása, közös főzés és versírás is szerepel a palettán. – Az volt a célunk, hogy segítsük a párokat, hogy minél több minőségi időt töltsenek egymással – mondta el az elnök. Hozzátette: az aktív párok ajándékot kapnak, a fődíj egy kettesben eltöltött hétvégi pihenés.

A járvány nem vette el a házasulni vágyók kedvét, az egyik sláger a Balaton-part

Február 7. és 14-e között immár tizennegyedik alkalommal rendezik meg a Házasság hete-programsorozatot azzal a céllal, hogy felhívják a figyelmet a házasság és a család fontosságára. Idén a járványhelyzet miatt számos programot online rendeznek meg a keresztény egyházak és civil szervezetek széleskörű összefogásával, számtalan nagyváros, település és közösség részvételével. A járvány átszervezte a párok életét, a tavaly tavaszra tervezett esküvőket nyár végére, őszre tették át, sokan viszont decemberben mondták ki a boldogító igent. A számadatok azt mutatják, hogy az elmúlt években nem csökkent a házasságkötési kedv. A legtöbben még mindig a hétvégén mondják ki a boldogító igent. Kaposváron 2019-ben 366-an házasodtak, 2020-ban pedig 364-ben fogadtak örök hűséget. Népszerű esküvői helyszínnek számítanak a balatoni éttermek, rendezvényközpontok, hotelek is. – Tucatnyi megkeresés érkezett már hozzánk a 2021-es évre, hogy szeretnék nálunk tartani az esküvőjüket – mondta el Varga Alexandra, az egyik siófoki négycsillagos szálloda esküvőszervezője. Hozzátette: bíznak abban, hogy késő tavasszal már kinyithatnak, mikor az esküvői szezon elindul. Megjegyezte: a legtöbben a szertartást közvetlen a Balaton partján szeretnék megtartani.

Fotó: Baranyai Gerda

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában