fertőtlenítés

2021.04.22. 14:00

Ezüst ion technológia védi egy évig a kondigépeket

Egy éven át tartó különleges védelemmel látták a Fitness Aréna vendégek által gyakran megérintett felületeit. Az Immunetec saját szabadalmaztatású technológiájával készül a létesítmény a teljes újranyitásra.

Koszorus Rita

A korlátozó intézkedések miatt jelenleg csak igazolt sportolók használhatják az edzőtermeket. Ők sportolhattak, készülhettek szerdán a Fitness Arénában is. Miután elhagyták a létesítményt fehér ruhás emberek jelentek meg a gépek között. Az Immunetec szakemberei kezdték meg a terem fertőtlenítését. Nem a szokásos ózonos módszert alkalmazzák, hanem egy teljesen új és hatékony technológiát. – A permetező, tisztító készülékekkel felvitt anyag megöli és távol tartja a gombákat, baktériumokat és vírusokat – mondta lapunknak Róth Gábor, az Immunetec fejlesztési igazgatója. – Kétféle technológiát alkalmazunk, az egyik fertőtlenítés, a másik pedig egy hosszan tartó védelem a gyakran használt felületeken.

Egy pisztolyszerű eszközzel permetezték le a kondigépeket, amelyek eztán már egy évig nem lesznek vírusveszélyesek. A ezüst-ion technológia révén antibakterális és mikrobiális hatásúak anyagokat vittek fel. Az Immunetec eljárásának hatásosságát a Utah Egyetem, a Nemzeti Népegészségügyi Központ és az Állatorvostudományi Egyetem is igazolta. Sőt, az is bebizonyosodott, hogy az általuk kezelt felület 99,99 százalékban távol tartja magától a koronavírust.

– Hosszan tartó, megnyugtató megoldást kerestünk a fertőtlenítésre – mondta Szőke Annamária, a Fitness Aréna vezetője. – Mi ugyan folyamatosan takarítunk és fertőtlenítjük a felületeket, de ez nem tartós megoldás. Nálunk a belépésnél mindenkinek kötelező a kézfertőtlenítés, valamint automata hőmérőt is kihelyeztünk, amellyel testhőt ellenőrzünk. A létesítményben több ponton is található fertőtlenítőszer, amelyet használnak is a vendégeink. Nemrégiben keresett meg minket az Immunetec, amely a nagyobb városokban működő legnagyobb edzőtermekben végzi el a felületkezelést. Nagyon örültünk, hogy így biztonságos környezetet tudunk biztosítani a vendégeinknek.

Megtudtuk, a belvárosi edzőteremben megvásárolhatóak a szerdán bevetett felületkezelők, s a cég bőrbarát, alkoholmentes kézfertőtlenítői. A komplexumot jelenleg a járvány előtti vendégszám harminc százaléka látogatja, de a terem vezetése az egy évig vírustól védett felületekkel már a teljes készül nyitásra készül.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában