fizetett tartalom

2021.05.01. 14:28

Milyen előnyös tulajdonságai vannak a műbőrnek?

Sokan lendületből elutasítják, pedig bőven akadnak pozitív sajátosságai.

Szponzorált tartalom

Fotó: Shutterstock

Még ma is nagyon sokan ódzkodnak attól, hogy az igazit műbőrre cseréljék, pedig az ipari előállításnak köszönhetően sok olyan tulajdonságát lehetséges felerősíteni, ami javunkra válik. Ilyen tulajdonságok például a kopásállósága, lángállósága, hangszigetelő képessége, de vízlepergető és antiallergén jellemzőkkel is fel lehet ruházni.

A színes méteráru kínálat például erre az anyagra maximálisan igaz, hiszen a méret- és színválaszték bővítésére mindig van újabb módszer, de nem csak ezekre, hanem a felületek kialakítására is egyre újabb technikák születnek. Persze az egyik legszembetűnőbb és fontosabb tulajdonsága az előbbiek mellet, hogy az igazi bőrrel szemben ezeket az anyagokat elérhető áron kínálják.

Remek alternatívát nyújt azoknak, akik etikai okokból nem szeretnének bőrt vásárolni. A műbőr egy kétségtelenül állatbarát megoldás, és egyre több olyan típusa létezik, ami nem csak állat-, hanem környezetbarát is. Ahogy a különféle színvariánsokról, úgy a minőségi különbségekről is beszélhetünk az anyag kapcsán, hiszen ahogy az egyre jobban körvonalazódik, egy nagyon sokszínű dologról van szó. Az előbbiek mellett azt is érdemes tudni, hogy a technológia folyamatos fejlődésével ma már a legkülönfélébb alapanyagokból készül műbőr, és ez csak a kezdet.

Az ezerarcú műbőr rendkívül tartós, és erős anyag, ami ellentétben valódi társával nem igényel állandó ápolást. A szintetikus tulajdonságai miatt nem keletkeznek rajta olyan repedések, mint a természetes anyagon, valamint a színtartóssága is jobb, kevésbé fakul. Könnyen tisztítható anyagról van szó, amit sokszor elég áttörölni egy nedves ruhával, hiszen ahogy az előbbiekben is írtuk, nem szívja fel a nedvességet. Emellett pedig könnyen kezelhető és megmunkálható, nem kell hozzá speciális eszköz.

Nagyon széles körű felhasználási lehetőségeket kínál, a kiegészítők, táskák, cipők és kabátok mellett ma már nagyon népszerűek a műbőrből készült ruhák is. De a bútoroknál is kiválóan felhasználható, ahogy a járművek belső berendezésekor, akár a fal kárpitozásakor, illetve sporteszközök kivitelezésében is tökéletesen megállja a helyét.

A fotó forrása:

Ksw Photographer / Shutterstock.com

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában