Minden napra Balaton

2021.08.30. 10:23

A Balaton ünnepével fog zárulni az idei Best of Balaton

Az idei évben indított, a 11 fős ismert és közéleti emberekből álló kurátor csapat által javasolt, a Balaton legjobbjait bemutató 50 részes rövidfilm és a Best of Balaton idei összeállítás lezárását rendkívüli, egy napos fesztivállal, a Balaton Ünnepével zárják a szervezők.

LikeBalaton

Forrás: Balatonpart.hu

Fotó: Koszorus Rita

2021 nyarán indította útjára a MOL Nagyon Balaton a Best of Balaton programot, amely keretében 11 kurátor állította össze azt a listát, amelyből kiderül, miért szeretik ők ennyire a Balatont, miért érdemes szerintük sok időt tölteni ott. Gianni, Gyurta Dani, Lábas Viki, Marsalkó Dávid, Ördög Nóri, Sebestyén Balázs, Tilla, Trokán Nóri és Vecsei H Miklós, valamint az alapító Fülöp Zoltán és Lobenwein Norbert egy igazán személyes válogatást állított össze: a 2021-es év 50 “bestofját”, amely lista évről-évre bővül majd. Az idei lista összes szereplőjéről rövidfilmet is forgattak.

A Balaton Ünnepén szeptember 17-én a Balatonvilágoson a BalatonPart kulturális központban hagyományteremtő szándékkal gyűlnek össze mindazok, akik szeretik a Balatont, köztük az idei listán szereplők, a kurátorok és természetesen a közönség. A színpadon olyan előadók szerepelnek, akikre hatott a Balaton, dalaikban és kötődnek hozzá.

A műsort Till Attila vezeti. Az eseményen díjazzák a Balaton dalát, amelyről egy hónapon át a közönség szavazhatott és életműdíjat is átadnak majd. Az egynapos fesztivál a VOLT Produkció szándéka szerint méltó módon zárja a nyarat és egyben minden évben ünnepnapként búcsúzik a Balatontól.

– A MOL Nagyon Balaton célul tűzte ki a Balaton régió népszerűsítését, arra bíztatva az embereket, hogy mozduljanak ki, járják be és ismerjék meg jobban a Balaton környékét – mondta Lobenwein Norbert, a MOL Nagyon Balaton alapítója.

A Best of Balaton egy deklaráltan személyes lista, amelyet 11 kurátor állított össze, hiteles arcok, akik nagyon szeretik és kötődnek Balatonhoz. A Best of Balaton kezdeményezés ennek a neves társaságnak az összeállításain keresztül mutatja be a 2021 legjobbjait.

Forrás: Metropol.hu

Nyitókép: Illusztráció/Freepik

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában