burgonyacsodák

2021.08.02. 09:50

Különdíjat nyert a marcali krumplis linzer

Variációkat mutattak be az ügyeskezű marcali asszonyok, hogyan lehet kreatívan felhasználni a burgonyát. A hiedelmekkel ellentétben nem csak pogácsába és törtkrumplinak jó, hiszen akár édes sütemény alapanyaga is lehet.

Kiss Kálmán

Első alkalommal, de hagyományteremtő szándékkal szervezte meg az elmúlt évben alakult Marcali Szépasszonyok és a Fiúk Hagyományőrző Egyesület (MASZÉP) a Burgonyás ételek fesztiválját az iparos ház udvarán.

Az elmaradhatatlan főzőverseny zsűrije Badacsonytördemic polgármestere, Horváth Zoltán, és alpolgármester kollégája Horváth István, valamint Szaka Zsolt, a Marcali és Környéke Hagyományőrző Ipartestület elnöke volt.

Végül az első helyen Nikla Község Önkormányzata végzett, a második helyet a Somogysámsoni Polgárőr Egyesület szerezte meg, míg a harmadikak a MASZÉP fiúk lettek. A polgárőrök a krumplis linzerért, Hanzel Györgyné pedig a tepertős-krumplis pogácsájáért kapott különdíjat.

A kísérőprogramok részeként a burgonyatermesztés történetéből egy rögtönzött kiállítást is sátor alá hoztak, ahol különféle mezőgazdasági eszközöket is bemutattak. A gyermekek részére külön kézműves-foglalkozásokra és arcfestésre is volt lehetőség. Az est sztárvendége Palotás Ágnes operett-musical színész volt.

Fotó: K. K.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában