pr cikk

2021.08.31. 09:45

Modern nappali és hálószoba bútorok választása könnyedén

Mindenki szereti ha az otthona belső kialakítása és környezete kényelmes és stílusos. Valamilyen formában tükröz minket is. Nagy hangsúlyt kell fektetni a nappali és hálószoba bútorok kiválasztására is, melyek olyan helyszínek a lakásban, amelybe mások is betekintést nyerhetnek. Nemcsupán a kényelmi szempontokat kell figyelembe venni, hanem magát az összhangot is.

Forrás: pixabay

A nappali “a nyugalom szigete”. Ez az a helyszín, amely az otthoni kikapcsolódásra alkalmas, legyen az könyv olvasás vagy tv nézés, a családdal együtt töltött percek legfőképpen itt történnek, valamint a vendégeket is itt szoktuk fogadni. Nagyon gazdag és kiterjedt kategória. Fontos, hogy minden bútor összhangban legyen, nemcsak az ülőgarnitúra, hanem a nappali bútor is. Figyelembe kell venni kiválasztása előtt a falak, függönyök szőnyegek színét, valamint a szoba méretét is. Sok esetben, egybe van nyitva a konyhával, így azt is figyelembe kell venni, hogy a konyhában lévő bútorokkal is passzoljon.

Tökéletesen alkalmas, különböző formájú és méretű tárgyak tárolására. Kényelmesen kezelhető, bármilyen belső stílushoz megtaláljuk az megfelelőt. A nappali bútorok szettben vannak, így nem kell külön-külön megvásárolni az egyes elemeket. Természetesen kiegészíthetjük a hozzájuk illő könyvesszekrénnyel, főleg, ha szeretünk olvasni. Ezek megjelenése, modern és stílusos. Színben, lehetnek egyszínűek (barna, bézs, fehér, szürke), vagy akár többszínű is. Külön elemekből állnak, melyek összeszerelhetőek. Készülhetnek többféle anyagból is, ilyen az MDF, az üveg, fém, fa, PVC, akril, szövet, de akár szintetikus szálakat is tartalmazhatnak. Felületük lehet alapozott, fényes, matt vagy festetlen.

A felső és az alsó test mérete különböző az egyes szetteknél. Így, bárhogyan lehet őket “variálni”, mivel nem kell őket összeilleszteni (pl. Kring Misty nappali bútorkészletnél). Rendelkezésre állhat bennük a tv-hez is hely, lehet közvetlenül a bútor alsó részére tenni, vagy akár tetszés szerint falra is szerelni a készüléket úgy, hogy az szinte “bele olvad” a nappali bútorba. A másik fontos állomása a pihenésnek és kikapcsolódásnak, amely már egy privát szféra, a hálószoba.

A hálószoba bútorok nagyon összetett darabok, itt is nagyon fontos a hely adottságait és a fal színét nézve, hogy minden passzoljon. A szett tartalmazhat egy ágyat, szekrényt, valamint éjjeli szekrényeket is. Ebből is adódik, hogy nemcsak az alvás és a pihenés helyszíne a hálószoba, hanem a ruháink tárolása is itt történik. Többféle anyagból készülnek, pl. fa, forgácslap, fém, MDF, PVC. Színben, nagyon hasonlóak a nappali bútorokhoz. Lehetnek egyszínűek, de, akár több színben is pompázhatnak. Modern kialakításuknak köszönhetően, bármilyen hálószobába beilleszthetőek. Fontos a pontos méretek levétele, hogy hogyan is rendezzük be a hálószobát ezekkel a bútorokkal.

Leginkább az ágy és a szekrény méretétől függ az, hogy melyik szett lesz, a hálószobába illő. Persze, figyelembe kell venni ez mellett a falak színét is. Az ágynál, fontos jellemző szokott lenni, hogy van-e benne tároló rekesz vagy rendelkezik-e matrac támogatással. A szekrény rendelkezhet tükörrel vagy LED világítással, de akár egyszerre mind a kettővel is. A világítás, hangulatot teremt a hálószobában, míg a tükörben megszemlélhetjük, hogy hogyan állnak rajtunk az egyes ruhadarabok. Vannak közöttük olyan hálószoba szekrény “test” részek, melyre még más elemeket is lehet tenni, így akár, több elemből álló szekrénysort is össze építhetünk.

A szekrényajtó lehet pántos vagy tolóajtóval rendelkező. Mindenki jobban szereti a halk működésű szekrényajtókat. Erre nagyon jó megoldás a Soft Close, mely egy olyan rendszer, amely zajcsillapító tulajdonsággal rendelkezik, a szekrények és fiókok, ki- és becsukásakor. Így, minden bútor lágyan és halkan zárul. A csillapítás mértéke, az ajtó tömegének megfelelően egyszerűen állítható. A praktikus hálószobabútor sok örömet tud okozni, amit talán a mindennapokban észre sem veszünk. Pedig igen is fontos, hogy amikor kinyitjuk a szekrényünket, mindent könnyedén megtaláljunk benne.

A nappali és hálószoba bútor kiválasztása, és az azokkal történő berendezés, igazán izgalmas és kihívásokkal teli. Jól át kell gondolni és megtervezni, hogy melyik lenne a praktikus megoldás a berendezésükre. Főleg azt kell figyelembe venni, hogy mekkora ezekben a helyiségekben a hely, hiszen, ehhez mérten kell kiválasztani a nekünk tetsző bútordarabokat. Ezt követi majd az árak figyelembevétele, hogy mi az, ami megéri nekünk, majd pedig az elrendezés. Bárhogyan elrendezhetjük, bár ha nem vagyunk biztosak ezekben a dolgokban, lakberendezési tanácsadást is kérhetünk szakembertől.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában