fájdalmas várakozás

2021.11.20. 10:00

Húsz napig tartott a fogfájós várakozás

K. G.

Olvasónk október 6-án éjszaka pokoli fogfájásra ébredt. Azt gondolta, talán hideg folyadékot ivott, majd reggelre megszűnnek a panaszai. Reggel még érzékeny volt a fogfájás helye, azt gondolta, mielőbb megmutatja fogorvosnak. Másnap reggel telefonon jelentkezett be a körzeti fogorvosához, ahol kikérdezték, hogy volt-e covidos, ezek után 11-ére kapott időpontot.

– Nem kértem, mert azt gondoltam megyek privátban, úgy gyorsabb... – mondta Németh Géza. – Több telefonhívás után azonban fejbekólintott a valóság, mert a magán fogorvosok még távolabbi időpontot adtak volna. 11-én ismét körzeti fogorvosi rendelőbe telefonáltam, mert akkor már dagadt a képem. Ezután 16-ára hívtak be.

Nem bírta ki addig, 13-án a fájdalmai miatt a fogászati ügyeleten kötött ki. Ott a doktornő kikérdezte, hogy milyen gyógyszereket szed. Bevallotta, hogy szívritmus-szabályozót, vérhígítót, vérnyomáscsökkentőt, amiket a nyitott szívműtéte után kell. Ezt hallva az ügyeletről visszaküldték a körzetihez, de kapott antibiotikumot, ami a gyulladást csökkenti. Ezután újra a körzeti fogorvos következett, ahol beutalót kapott a szájsebészetre.

– Bevágtázom, büszkén mutogatom a védettségit és a többi okmányt, ekkor közlik velem, hogy 26-án reggel nyolckor várnak – folytatta történetét a középkorú férfi. – Végül a tünetek kezdetétől számítva 20 nap telt el, mire kezelést kaptam. A szájsebészeten már nem is merte mondani, hogy milyen gyógyszereket szed, mert attól félt, hogy akkor újra egy hét múlva hívják be. Csak hosszas várakozás után oldódott meg a problémája. Azt tanácsolja, hogy nem érdemes az utolsó pillanatra hagyni a fogorvost.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában