Helyi életstílus

2021.11.16. 12:00

Kevesebb jégpálya várja a korizókat

Koszorus R.

Egy év kihagyás után november végén nyithatnak a jégpályák a Balaton partján, illetve Somogy megyében.

Balatonbogláron november 26-ra tervezik a műjégpálya megnyitását, amely ezúttal is a kikötőben lesz, a Boglárka büfé közelében. A siklani vágyókat a tervek szerint idén nagyobb felület várja a boglári kikötőben. A létesítményt egy helyi magánvállalkozó üzemelteti a város önkormányzatának támogatásával. Ezért a helyi diákok majd ingyenes korcsolyázási lehetőséghez jutnak a téli időszakban.

Ebben az időpontban nyit az egyik legkedveltebb jégpálya a balatonlellei BL Yacht Club területén. A tó mentén először létesült műjégpálya a komplexum területén még 2016-ban, mostanra a sportolási lehetőséget adventi vásárral is kiegészítették, amely december első hetében nyit idén. Szilveszterkor pedig a BL Yacht Club kikötőjéből indul a szilveszteri regatta.

Siófokon még nincs döntés a jégpálya megnyitásáról, arról majd a következő testületi ülésen tárgyalnak a siófoki képviselők. Ezzel együtt megtudtuk a siófoki városházától, hogy lehetőség szerint megnyitnák idén is a műjégpályát, ám ez a testület döntésétől függ majd.

Balatonfenyvesen viszont idén nem lesz műjégpálya, Lombár Gábor polgármester lapunknak elmondta: nincs könnyű anyagi helyzetben az önkormányzat a pandémia miatt, ezért költségeket kellett csökkenteniük valamilyen formában.

Örömhír a siklás szerelmeseinek, hogy december hatodikán különleges ajándékot hoz a Mikulás a barcsiaknak, jégpálya nyílik a piac épületében.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában