szavazási eredmények

2021.11.15. 10:39

Olvasóink többsége betartja a maszkviselés szabályait

Ezúttal a maszkhasználatról érdeklődtünk heti szavazásunkban olvasóinktól. A válaszadóktól megtudtuk, a többség hordja a védőeszközt, de kizárólag csak akkor, ha nagyon muszáj.

Sonline

Újra szükséges több területen is maszkot hordani, így a tömegközlekedésen és a várótermekben, állomásokon is ismét szükséges az orr és száj eltakarása.

Sőt több somogyi hivatalban is bevezették, hogy arra kérik ügyfeleiket, maszkban lépjenek be. De a munkahelyek egy részén is újra divatba jött a védelmet nyújtó textil.

Ezzel kapcsolatban kérdeztük az elmúlt héten olvasóinkat. Arra voltunk kíváncsiak, hordják -e a kötelező „kiegészítőt”. A többség viseli, de csak akkor, ha muszáj. A válaszadók 56 százaléka cselekszik így. A voksolók 21 százaléka nem bízza a véletlenre, hogy otthon felejtse a maszkját, ezért inkább mindenhol viseli. A válaszolók 16 százaléka dacára mindennek nem visel maszkot.

Olvasóink 7 százaléka inkább a szemére húz maszkot, mint az orrára és szájára, így tisztelegve a legenda Zorro előtt.

Mindenesetre, mi azt javasoljuk, hogy ahol előírás a maszk viselése, ott tegyétek fel.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában