Szánkóra fel!

2021.12.27. 15:07

Pár centi hótol is téli csodaországgá változott a Városliget

Hétfő reggelre fehérbe burkolózott Somogy megye nagy része, miután néhán centiméternyi friss, hó hullott a térségre.

Sonline/Turbéki Bernadett

A téli csapadék ugyan nem akkor jött, amikor sokan szerették volna, hanem karácsonyt követően. Ez azonban nem csökkentett a gyerekek örömén, akik overálba bújva, a szánkót, fakutyát leporolva vették az irányt a kaposvári Városliget felé. 

Kisebbek szüleikkel együtt siklottak a havon és élvezték a közös mozgás örömét a szabad levegőn. Néhány kisebb gyerkőc számára igazi téli csoda volt a látvány, hiszen korábban még nem láttak havat, főképp nem behavazott Városligetet. 

Szünidő ide, vagy oda, nem lustálkodtak délig a szánkózás szerelmesei Kaposváron hétfőn. A város legkülönfélébb pontjairól érkeztek a Városligetbe, hogy meghódítsák annak legmagasabb pontját. Alig múlt el fél tíz, már jól látszódtak a csúszkálásnyomok a domboldalon.

– Reggel felhúztuk a redőnyt és láttuk, hogy havazott. Azonnal megreggeliztünk, autóba ültünk és jöttünk a Pécsi utcából, mert hiperaktívok vagyunk, ha szánkózásról van szó – mondta vidáman Fülöp János, az öt éves Nimród édesapja, miközben a kisfiú felfelé baktatott a domboldalon. – Nagyon vártam a havat, hogy hóembert építhessek – mondta a kisfiú. Nem sokat kellett várnia, hogy kívánsága teljesüljön, mert ketten is neki álltak a hóból ha nem is embert, de legalább egy törpét gyúrni. A legkisebbek is vidáman ismerkedtek a fehérséggel a még szállingózó hóban.

–Érdekes, hogy csupán két és fél éves a kisfiam és emlékezett tavalyról a hóra. Sok mesét olvasunk neki, így tudja, hogy a télhez ez hozzá tartozik – mesélte Kugler Áron édesanyja.

– Délben már aludni szokott, ezért jöttünk délelőtt, mert délután már korán sötétedik – magyarázta a délelőtti "sportolást" Zsigmondiné Lázár Dóra, aki éppen a két és fél éves Somát szánkóztatta.

A friss hó a szülőket is lázba hozta.

– Végre esik a hó, ilyennek kell lennie a téli szünetnek, hogy lehessen játszani. Csak ne kellene mindig felhúzni a dombra ezt a szánkót  – állapította meg a kilenc éves Panna és édesanyja.

Győrffy Edit is overálban érkezett, mint a kislánya, akivel versenyt csúszott a hóban. – Emlékszem, amikor kislány voltam, apukám egymás után kötötte a szánkókat és a testvéremmel így vonatoztatott bennünket a járdán, ahol annyi hó volt, hogy ott is csúszott a szánkó– mesélte az édesanya két dombról száguldás között. – Láttam, hogy ma hamarabb túl leszünk a reggelin, és mivel félig még gyereknek tartom magam, azonnal jöttünk. Luca lányom már tobozt is gyűjtött a hóemberhez. Ha még a Deseda is befagyna, akkor lenne igazi a téli szünet - tette hozzá. Azt is elárulta, hogy az "alighavon" a klasszikus faszánkó nem remekel olyan jól, mint a műanyag, amelyik sokkal jobban veszi a sár okozta akadályokat.

Borítókép: Lang Róbert 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában