Óév búcsú

2021.12.27. 17:30

Találhatunk szilveszteri programokat Somogyban

Óvatosan foglaltak szállásokat a turisták szilveszterre, hiszen sok rendezvény sorsa nem volt biztos. Összegyűjtöttük, hogy Somogyban milyen programokon vehetünk részt, ha szilveszterkor nem a televízió képernyőjét szeretnénk nézni.

Koszorus Rita

Fotó: Dodó Ferenc Illusztráció

Fotó: DODO FERENC

Nagyjából háromszor többen foglaltak már karácsonyi utazást idén, mint egy évvel korábban, de szilveszterre látszik a bizonytalanság - közölte az MTI-vel az egyik legnagyobb szállásportál. - Magas lesz az utolsó pillanatban foglalók aránya, amennyiben korlátozások nem akadályozzák majd az utazást - írták. Régiós bontást tekintve: télen is a Balaton az egyik sláger. Hiszen míg a foglalások nagyjából ötöde Észak-Magyarországra, 15,3 százalékuk a Balatonra szól, s csak, 14,5 százaléka Nyugat-Dunántúlra, 13 százaléka pedig Budapest és vonzáskörzetébe szól. 

A Balaton télen-nyáron csodálatos, így még akkor is érdemes a tónál tölteni az év utolsó napját, ha Siófokon nem lesz közös ünneplés. A Balaton-parti városban már a városnapot is szűk körben tartották és az adventi programok is elmaradtak. Szilveszterre sem terveznek közös óév búcsúztatást a járványhelyzetre való tekintettel, közölte érdeklődésünkre a városháza. 

Fotó: Cseh Gábor

 

A közös szilveszter elmarad, de a Mala Garden előtti vízterületen idén is megtartják a közös csobbanást Újév napján, január 1-jén. A jeges hullámokban mártózni vágyók 14 órától tehetik ezt meg más vakmerő téli fürdőzők társaságában. 

Balatonlellén a BL Yacht Club szervezésében idén is megszervezik a nagysikerű Szilveszteri Regattát és az óév utolsó napján is nyitva lesz a korcsolyapálya a Balaton közvetlen partján. Korizni még lehet néhány helyen, amelyek listáját itt találod! 

Aki még ennél is aktívabban búcsúztatná 2021-et részt vehet a IV. Fuss Neki Szilveszteri Futógálán december 30-án. 

Kaposváron idén elmarad a közös ünneplés a Kossuth téren, erről a kaposvári városháza tájékoztatta szerkesztőségünket. Azt írták: - A koronavírus-járvány miatt az idei évben elmarad a közös szilveszteri ünnepség a Kossuth téren. Továbbá városi tűzijáték sem lesz. Kaposvár város önkormányzata sikerekben gazdag, boldog 2022-es esztendőt kíván mindenkinek! - írták közleményükben. 

A kaposvári adventi vásár is ehhez igazodva várja a látogatókat, hiszen december 30-ig várja a korizókat a jégpálya, s legközelebb január 2-án húzhatunk korcsolyát újra a Kossuth téren. A Csiky Gergely Színházban az év utolsó napján a Csárdáskirálynőt mutatják be.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában