Hitélet

2022.01.12. 09:56

Kaposváron és környékén is lesznek programok az ökumenikus imahéten

Sonline

Fotó: LANG ROBERT

„Láttuk az ő csillagát napkeleten, és eljöttünk, hogy imádjuk őt” (Mt 2,2). – ez az evangéliumi szakasz az idei, január 16–23. között zajló ökumenikus imahét mottója. A társegyházakat megmozgató, hagyományos imahét anyagát a Közel-keleti Egyházak Tanácsa állította össze. 

Kaposvár:

Az evangélikus templomban Varga László megyés püspök prédikációjával veszi kezdetét január 16-án, vasárnap 18 órakor a keresztények egységéért meghirdetett ökumenikus imahét. Másnap a Szent Margit-templomban Szabó Szilárd evangélikus lelkész osztja meg gondolatait. 

Január 18-án a Szent Imre-templomban Steinbach József református püspök hirdeti az igét. 19-én Gyurkó Donát Sámuel metodista lelkipásztor látogat el a református templomban rendezett imaalkalomra, 20-án pedig Petró László református lelkész hirdeti az igét a kaposfüredi Szent Őrangyalok-templomban. 

Január 21-én ismét püspökvendég érkezik a megyeszékhelyre; Szemerei János evangélikus püspök hirdeti az igét a donneri Szent Kereszt-templomban. 

Január 22-én Varga Péter, a székesegyház plébánosa a Békevár imaházban prédikál, január 23-án pedig, az imahét zárásaként, Jóföldi Endre baptista gyülekezeti vezető tanítását hallhatják a hívek a székesegyház melletti körkápolnában. Az imaalkalmak minden este 6 órakor kezdődnek, s bárki látogathatja azokat az aktuális járványügyi szabályok betartásával. 

Ima az üldözött keresztényekért 

A Magyar Katolikus Püspöki Konferencia, valamint a Magyarországi Egyházak Ökumenikus Tanácsának Elnöksége már öt évvel ezelőtt elfogadta a javaslatot, miszerint az ökumenikus imahét országos nyitó istentiszteletének vasárnapja az üldözött keresztényekért való imádkozás vasárnapja is legyen. A nyitó istentisztelet január 16-án 18 órakor kezdődik Budapesten, a Deák téri evangélikus templomban. Szentbeszédet mond Erdő Péter bíboros és igét hirdet Balog Zoltán református püspök. 

 

Fotó: L. R.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában