Tavaszra fel!

2022.04.29. 17:30

Anyák napi és majálisi programokat szedtünk csokorba

A május elsejei hétvégén előreláthatólag kegyes lesz hozzánk az időjárás. Ennek valószínűleg a szabadtéri programot tervezők örülnek. Ha nem tudnád, hogy hova vidd édesanyád vagy mit csináljatok családoddal a szokásos majális-járás helyett, hoztunk pár tippet.

Koszorus R.

Happy mother's day. Child daughter congratulates mom and gives her flowers tulips and gift. Mum and girl smiling and hugging. Family holiday and togetherness.

Fotó: Anatoliy Cherkas

Idén május 1-jén ünnepeljük az Anyák napját, amely alkalmából nem csak virággal és csokoládéval lephetjük meg anyáinkat, hanem egy felejthetetlen program is szuper ajándékötlet lehet. Tökéletes kikapcsolódást és feltöltődést ígér, ha megleped édesanyádat egy kirándulással a szőlősgyöröki tulipánosba, a TulipGardenbe, ahol ezen a hétvégén is tart a szüret. Így a virágot magatok szedhetitek le, s a szabadban együtt tölthettek minőségi időt. 

Forrás: Né

A tavasz sztárja a nárcisz még nem nyílt el mindenhol, a babócsai nárciszosban például most a leggyönyörűbb. Ha szeretnéd megcsodálni és részt vennél a hagyományos Nárcisz-napon, akkor ezen a hétvégén Babócsa felé vedd az irányt. 

Nárciszvirágzás a babócsai Basa-kertben
Forrás: Varga György

Ezen a hétvégén kertészeti és gasztro napokat tartanak a somogyvámosi Krisna-völgyben. Hasznos ismeretekkel gazdagodhattok a vegyszermentes kertészkedésről és a völgy lakói bevezetnek titeket az ajurvédikus konyhatechnikába is. De isteni indiai fűszerekkel is ismerkedhettek. 

Ezen a hétvégén is hangulatos program vár a Krisna-völgyben. 
Forrás: Lang Róbert

Családi programnak tökéletes ezen a hétvégén a patcai Katica tanya felé venni az irányt, ahol középkori hétvége keretében egy időutazáson vehetnek részt a betérők. 

 

Majálisi családi programnak ajánljuk a kereki Madárkert látogatását, ahol különleges szárnyasok mellett egzotikus négylábúak is élnek. Amellett, hogy velük ismerkedhettek, izgalmas információkat is megtudhattok róluk. 

 

Ha már a Balaton felé veszitek az irányt, érdemes kipróbálni a hajózás élményét, a menetrend szerint közlekedő hajók már nyári időszámítás szerint járnak. A pontos időpontokért látogass el a Balatoni Hajózási Zrt. honlapjára. 

Balatoni illusztrációk
Illusztráció.
Forrás: Lang Róbert

Ezen a hétvégén a balatonboglári Gömbkilátó is programokkal vár, hiszen a lélegzetelállító panoráma mellett majálisi programok is várnak. De a parton, a Csavargőzösnél is várják a vendégeket, ahol megnyitják a 150 éves vízijármű idei szezonját, s új kiállítás valamint Csavargőzösparti is várja a turistákat. 

 

Az aktív pihenésre vágyóknak is adódik bőséggel program, vasárnap tartják a Cross Runa akadály- és terepfutóversenyt Kaposváron. Ahol kutyával és gyerekkel együtt, akár az egész család részt vehet. 

A Giro d'Italia nagy rajtja május 8-án lesz, az ezt megelőző hétvégéken Kaposváron közös túrát tartanak a Kaposvári Kerékpáros Egyesület szervezésében. A Grand Partenza előtti utolsó hétvégén, vasárnap 13:30-kor startolnak a kerékpársport kedvelői a kaposvári Kossuth térről. 

 

Regionális díjlovas versenyt tartanak szombaton 9 órától a Pannon Lovasakadémián, aki gyönyörű hátasokat csodálna akció közben ne hagyja ki ezt a programot! 

 

 

 

 

 

Címkék#program

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában