Kihívás Napja

2022.04.27. 08:00

Május 25-én újra sportol az egész megye

MW

– A Somogy Megyei Önkormányzat mindig is fontosnak tartotta az egészséges életmódot, a rendszeres mozgást, sportolást, hogy minél többen élhessenek ezzel a lehetőséggel saját településükön. Ezért is csatlakozunk a Magyar Szabadidősport Szövetség felhívásához, s azért, hogy somogyi legyen az ország legsportosabb települése a Kihívás Napján – mondta el lapunknak Szajcz Adrián, a megyei közgyűlés alelnöke. Országszerte nem kevesebb, mint 31 évvel ezelőtt hirdették meg a Kihívás Napja programot, vagy ahogyan akkor nevezték, a Challenge Day-t, melynek lényege, hogy a helyiek saját falvaikban, városaikban sportolva segíthették lakóhelyüket a „Magyarország legsportosabb települése” cím elnyeréséhez. 
A Magyar Szabadidősport Szövetség a koronavírus-járvány miatti két év kényszerű kihagyás után az idén ismét meghirdethette a programot. Május 25-én – hazánkkal együtt – közel 50 országban zajlik majd a sportos vetélkedés szerte a világban. A korábbi években eddig összesen 1637 magyar település vett részt, és az ott élő több mint nyolcmillió ember ezt a napot mindig közös sportolással, vidám játékkal, együtt töltötte el. 
A szövetség és a megyei önkormányzat célja egybeesik, változatlanul a Kihívás Napjának küldetése örömet szerezni a sport, a mozgás segítségével minden résztvevőnek. Arra kérik a somogyi településeket, intézményeket, hogy minél többen csatlakozzanak ehhez a sportolással töltött vidám naphoz, legyen somogyi idén „Magyarország legsportosabb települése”! A nevezéssel kapcsolatban minden további információ megtalálható a www.kihivasnapja.hu oldalon. MW 
 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában