Itt a nyár!

2022.05.22. 16:03

Somogyi hajós programok csábítanak a vízre

Ha nyár és jó idő, akkor mindenki a víz közelébe vágyik. Igaz kánikula még nincs, de ami késik, nem múlik és ilyenkor nem csak a vízben, de a vízen is hatásosan lehet átvészelni a forró órákat. Öszegyűjötttük nektek, hogy mikor és hol, milyen áron léphettek fedélzetre a megyében.

K.R.

Fotó: Németh András

Az idei hajózási idény már áprilisban elindult a Balatonon, amely elsőszámú úticél, ha a vízen szeretnénk az időt múlatni. Több járat indul ezen a nyáron Balatonfüred és Tihany felé, amelyek a legkedveltebb úticéloknak bizonyultak a Balatoni Hajózási (BAHART) Zrt. adatai szerint. 

Ha nincs ötletünk, hogy melyik hajóra váltsunk jegyet és hova utazzunk, elég felkeresni a társaság roppant felhasználóbarát honlapját, ahol pontos indulási és menetidőket valamint jegyárakat is kaphatunk. 

Május 14-től elindult a települések közötti hajózás is, amelynek keretében minden nap Siófok-Balatonfüred-Tihany, Fonyód-Badacsony, valamint Siófok-Balatonfüred-Tihany-Tihanyrév-Balatonföldvár útvonalakon, hétvégente pedig Balatonmáriafürdő-Balatongyörök-Szigliget-Badacsony és Balatonboglár-Révfülöp útvonalakon járnak a hajók. 

Ugyancsak mintegy egy hete járnak a sétahajók is a tavon, így akár naplementét is nézhetünk a vizen ringatózva, s akár egy órán át élvezhetjük a természet páratlan szépségét. 

A Siófokról, Balatonfüredről, Balatonlelléről, Balatonboglárról, Fonyódról, Keszthelyről, Balatongyörökről, Badacsonyból és Révfülöpről induló bulihajókra még kicsit várni kell, hiszen azok július 2-től indulnak. S ekkor indulnak a legkisebbek örömére életre hívott varázshajók is, amelyek fedélzetén az ifjú utasok kalózokkal, bűvészekkel és bohócokkal is találkozhatnak. 

Amennyiben kalózos programra vágyik valaki, a T-Flotta siófoki kalózhajóit is igénybe veheti. A járatok naponta óránként indulnak a siófoki kikötőből 11 órai indulással. Aki pedig adrenalin löketre vágyik, az jegyet válthat a 320 lóerős csónakra is, amellyel száguldani a Balaton habjain felejthetelen élmény! 

Aki azonban nem utazna a Balatonig, az a Desedán is hajójegyet válthat, hiszen idén is elindult a sétahajózás a tavon. Az elektromos kirándulóhajóval 30 perces túrán vehetnek részt a turisták a Kaposvár közeli tavon, amely körül futó kerékpárút a közelmúltban kitüntetést kapott. Erről bővebben itt olvashatsz! 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában