Kutya meleg

2022.06.28. 11:00

Hőségriadó, második nap – Elege van, hogy melege van? Hűtse le magát velünk!

Sima hideg vizes borogatás a homlokra, beredőnyözött ablakok, ventilátorra kötött nedves anyagzsebkendő, folyton zúgó klíma- mi a jó megoldás? Forró napok elébe nézünk Somogyban is a héten. Mégis egy felmérés szerint sokan nem hűtik megfelelően lakásukat a hőségben. Te mire esküszöl?

Sonline

Fotó: Lang Róbert

Egy friss kutatás szerint minden harmadik magyar elégedetlen az otthona levegőminőségével, és a nyári hónapokat a magyarok többsége forró ingatlanban vészeli át. A válaszadók 59 százaléka egyáltalán nem hűti az otthonát.

Az ideális beltéri hőmérséklet lényegében egyénenként eltérő, az online felmérésben résztvevő válaszadók 47 százaléka szerint maximum 22 Celsius fok az ideális a lakásban, míg 36 százalékuk 19-20 fokban érzi jól magát.

Az is kiderült, hogy a beltéri hőérzet elsősorban a beépített megoldástól függ, hiszen a különböző rendszerek, eltérő hatékonysággal fűtenek és hűtenek.

Forrás: Makovics Kornél


A felmérés szerint a konvektorral, illetve cirkóval, azaz melegvizes radiátorral fűtők hőérzete rosszabb, mint azoké, akik a legegyenletesebb beltéri hőmérsékletet biztosító felületfűtést, illetve -hűtést használják. 

Elege van, hogy melege van? 

Mutassa meg nekünk fotón, vagy videón, Ön hogyan hűti otthonát és hány fok van a lakásban! 

Praktikákat várunk, hátha segíthet másoknak, mi a leghatékonyabb hűtési módszer, ha harminc fok fölé durran a hőmérő higanyszála a tetőtérben.

Youn,Men,Relaxing,On,His,Vacation,At,The,Beach,On
Mindenki másképp csinálja: van, aki jeges teával és olyan is, aki kávéval hűti magát. 
Forrás: Shutterstock

Sör, jégkrém a torokra, jégkocka a hasra?

Illetve arra is kíváncsiak vagyunk, önmagukat mivel hűtik le a leghatékonyabban, ha túl forró a helyzet odabent.

Felvételeit elküldheti e-mail címünkre: a [email protected] -ra, vagy messengeren keresztül, a Sonline.hu – Somogy közösségi és hírportálja számára küldött üzenetben.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában