Kirándulás

2022.06.17. 19:00

Magyar költők útját járták végig Erdélyben a diákok

Marosi Gábor

Erdélyi kiránduláson a hargitai Helikon költőóriásaival ismerkedtek a kaposvári Toldi iskola hetedikesei: az egyik hetedik osztály június elején a Határtalanul program keretében Nagyváradon, Parajdon, Szovátán, Madéfalván, Farkaslakán, Fehéregyházán, Csíksomlyón és Segesváron járt, s hazafelé Déván és Aradon is megálltak. Bárány Jutka, a hetedikesek osztályfőnöke, a Toldi iskola biológia-földrajz szakos tanára elmondta, három éve tervezték az erdélyi utat, de a koronavírus-járvány miatt mostanáig kellett halasztaniuk a kirándulást. 

– Életem egyik legjobb döntése volt, hogy meg tudtam szervezni a diákoknak ezt az öt napos, feszített tempójú utat – hangsúlyozta Bárány Jutka. – Büszke vagyok a tanítványaimra, hogy kibírták a túrát és élvezték is a kirándulást. Az egész utat az irodalomra fűztük fel. Olyan helyszínekre látogattunk el, amelyek híres magyar költőkhöz és írókhoz kötődnek. A diákok jobban megismerhették Ady Endrét, Áprily Lajost, Tamási Áront és Petőfi Sándort is. Utazás előtt kutatómunkát végeztek itthon a gyerekek – tette hozzá a pedagógus. Kiemelte, a Határtalanul program azért fontos, hogy a diákok minél jobban megismerjék a magyar lakta területeket és a közösséget is építi az együtt töltött idő. 
A diákok és kísérőik néhány napja tértek haza a kirándulásról. Kutatómunkájukból, feljegyzéseikből és a kint készült képeikből kiállítás nyílt a Toldi-iskola aulájában. 
 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában