Hirdetés

2022.08.09. 16:53

5 bútor ötlet egy kedves kis vendégház, nyaraló, hétvégi ház berendezéséhez

Fenyő ágyak és fenyőfa szekrények

A fenyőfa bútorok nem csak tartósak és stabilak, hanem mutatósak is lehetnek. Sokan szeretik a természetes hangulatot, számukra megfelelőek lehetnek a natúr színű, lakkozott fenyőbútorok. Aki inkább az elegánsabb, hagyományos, sötétebb színeket kedveli annak a pácolt fenyőbútorok lesznek szimpatikusabbak.

Nem kell az egész nyaralót bútorokkal telezsúfolni – de néhány szekrény, tárolópolc és komód segíthet, hogy el tudjunk pakolni minden szükséges holmit.

A fenyő ágyakhoz bármilyen kényelmes matracot választhatunk. Ha meguntuk a matracot, vagy kifeküdtük, esetleg nem elég kényelmes, akkor nem kell új ágyat venni, elég csak az ágybetétet lecserélni, így praktikusabb is.

 

Mit tegyünk, ha a kicsi a hely… Praktikus kis asztalok!

Ha szeretnénk jól kihasználni a teret, akkor válasszunk kis helyigényű asztalt, ami esetleg kinyitható – így akkor is jó, ha spórolni kell a hellyel, de akkor is kihasználható, ha nagyobb társaság gyűlik össze. A legjobb, ha felkeresünk egy bútor szaküzletet, ahol direkt kis méretű, nyaralóba való asztalkát keresünk.

Ha igazán autentikus hangulatot szeretnél

Ha vidéki nyaraló, akkor sokunk álma egy gerendaház az erdő szélén, egy tó partján, vagy akár egy fehérre meszelt, szépen felújított, autentikus parasztház a domb tetején, virágokkal körülvéve… Ahol távol a városok zajától, csendben kapcsolhatunk ki, és élvezhetjük a természet közelségét. Ha egy vidéki stílusú nyaraló vagy vendégház mellett döntöttünk, akkor bizonyára szeretnénk hozzáillő, autentikus bútorokkal berendezni.

A kézzel készített, antikolt fenyőfa Göcsej bútorok pont ilyenek. A Göcsej bútorcsalád motívumaiban a hagyományos magyar népművészetet eleveníti fel. A stabil, festett fabútorok a régi parasztházak bútorzatát idézik. Igazán különleges választás!

 


 

Ággyá nyitható kanapék – hogy az ismerősöknek is legyen hol aludni

A vendégággyá nyitható kanapék tipikus „nyaralós” bútorok. Nem véletlenül, hiszen ezeket bármikor ággyá tudjuk alakítani, ha a létszám úgy kívánja, és átugranak az ismerősök vagy a haverok. 

De ne a 70-es évekbeli balatoni nyaralók mára már leharcolt, ósdi, szocreál stílusú bútordarabjaira gondoljunk. A modern kanapéágyak már jól néznek ki – egyszerűen szépek és mutatósak, rengeteg féle szövetbevonat választható különböző anyagokból, minőségi fekvőfelülettel rendelkeznek, tehát nem kell attól tartani, hogy a vendégek hátán a furcsán kitüremkedő bonellrugók hagynak nyomot az éjszaka folyamán…

Kényelmes matracot költséghatékonyan?

Gondolnunk kell a forró nyári, de a hűvös őszi éjszakákra is! Ha már alvásnál tartunk, akkor gondoljuk végig a matracválasztást is. Alapvetően nem kell túlragozni ezt – persze más a helyzet, ha valaki pl. hátfájásra hajlamos, vagy gerincbántalmakkal küzd, számára egy magasabb minőségű matrac lesz a jó választás. 

De maradjunk ezúttal a „normál” esetnél: teljesen érhető, hogy a nyaralókba és hétvégi házakba általában nem a legdrágább hiperszuper-ortopedikus 25 cm vastag matracokat keressük a legtöbben. Többnyire elég egy átlagos, vagy egy olcsóbb matrac, hiszen úgy sem lesz egész évben használva. 

A Fa-Centrum áruház ezért kedvező árú matracokat és ágybetéteket is kínál Veszprémben, melyek nem túl drágák, de mégis megfelelő minőséget és kényelmet nyújtanak, tartós használatra készülnek, lezipzározható és mosható matrachuzattal.


Fa-Centrum Bútor és Lakberendezési Áruház

Veszprém, Orgona utca 1.

www.facentrum.hu



 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában