Döbbenet

2022.08.05. 11:04

Kukába dobták a pár hetes kiscicákat Gigében

Kovács Gábor

A gigei közmunkások péntek reggel a négy hektáros temető környezetét rendezték. A parlagfüvet irtották, és a kaszálás után a gyomot gereblyézték össze, amikor furcsa hangokra lettek figyelmesek. 

Keserves nyávogás szűrődött ki a konténerből, amelybe a temetői hulladékot gyűjtötték össze. A közfoglalkoztatott asszonyok nem volt restek utánanézni, hogy mi a hang forrása, és a legnagyobb megdöbbenésükre egy nejlonzacskóban három kismacskát találtak a konténerben. 

A dolgos asszonyok azonnal akcióba lendültek és kimentették a védtelen kisállatokat.

A szemfüles asszonyok azonnal kivették a szemétből a kiscicákat, és útmutatásért Bálint Ildikó polgármestert hívták, aki Boncz Edithez, a Kutyatár Állat-és Természetvédelmi Egyesület elnökéhez fordult a történtek miatt. Közös erővel mentették meg a kisállatok életét. Egy papírdoboz lett a cicák menedéke, és a hajnali hidegben a kihűléstől takaróval óvták őket, de a napközbeni melegben a forróságtól is mentesítették a kismacskákat. 

Pár hete születhettek az apróságok.

A kölykök mindössze néhány hete születhettek, és feltehetően egy környékbeli dobta őket a konténerbe. A történet jó véget érhet, mert a Kutyatár gyorsan már helyet is talált a cicáknak: Batéba viszik őket, ahol egy nevelőanya macska és a gazdája nyújt nekik menedéket.   

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában