Gyermeknevelésről szakszerűen

2022.09.29. 16:45

A szülők nyugalmát megzavaró előadást tartottak

K.G.

Anya & Apa Bt. – ez a játékos cégnév azt hivatott kifejezni, hogy működik egy család, ahol a szülők vállalkozóként dolgoznak. Vállalkozóként több szempontból is veszélyeztetettebbek az apák és anyák, mint azok a munkavállaló szülők, akik 8-tól 16 óráig letudják a munkát. 

A Somogyi Kereskedelmi és Iparkamara a vállalkozó szülőknek igyekezett segíteni, amikor székházában bemutatta “A gyereknevelés és a halálos négyes” című előadást. Azért ez volt a címe, mert négy olyan tényezővel foglalkozik, amelyek sorsfordító hatással vannak a gyerek életére, hogy sikeres és boldog felnőtté váljanak - és a szülők többsége éppen ezt a négy dolgot rontja el a mai világban. Ezek: a figyelem, az autonómia, a birtoklás és a hozzájárulás kérdése, mondta az előadó, Szabó Gábor kommunikációs tanácsadó. 

A vállalkozók azért vannak speciális helyzetben, mert elfoglaltabbak, ezért kevesebb az idejük a gyereknevelésre, így ezzel a kevéssel kell jobban gazdálkodniuk. De a kevesebb idő nem biztos, hogy hátrány, ha jobban használják ki. A mai gazdasági válságban még nagyobb nyomás nehezedik a vállalkozókra, és ez is lecsapódhat a gyereknevelésben. De egy fárasztó nap hatásain is felül lehet emelkedni tudatossággal. 

Az előadás „a nyugalom megzavarására alkalmas információkat” is tartalmazott, mert előfordulhat, hogy a szülők eddig teljes meggyőződéssel pont az ellenkezőjét csinálták annak, mint ami kívánatos lenne. Szabó Gábor szerint a leggyakoribb hiba, amit egy szülő elkövethet az a túlféltés, ilyen az úgynevezett helikopter szülő, aki túlaggódja a gyermeknevelést. 


 

Címkék#SKIK

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában