Hirdetés

2022.10.19. 11:39

Halloweeni készülődés gyerekekkel

Az utóbbi években hazánkban is egyre nagyobb népszerűségnek örvend a Mindenszenteket megelőző kelta eredetű ünnep, a szellemekkel, rémisztő jelmezekkel, borzongató dekorációkkal és rengeteg édességgel érkező Halloween. A hiedelem szerint október utolsó napja jelzi a nyár igazi végét, és ekkor a legvékonyabb az élők és a holtak világa közti határvonal is. Ilyenkor érdemes résen lenni, hiszen sosem tudhatjuk, kit vonz ablakunkhoz a nagy műgonddal kifaragott töklámpásunk fénye… 

halloween
 

 Nem csoda, hogy az ijesztgetésre, játékra, és nem utolsósorban büntetlen nassolásra lehetőséget kínáló szokás Magyarországon is elterjedt: nehezen találhatunk már olyan települést, ahol október 31-én ne járnák körbe a szomszédságot egy kis csínytevésre és zsákmányszerzésre kész gyerekcsapatok.  

Ha ti is azok közé a családok közé tartoztok, akik nem vetik meg a multikulti mókát, szánjatok egy kis időt a közös készülődésre, hogy a Halloween igazi családi élmény lehessen! 

Készítsünk közösen hangulatos dekorációt! A halloweeni dekoráció alapdarabja a mindenki által jól ismert töklámpás, ami segítséget nyújt a gonosz szellemek elűzésében, az eltávozott szeretteinknek pedig utat mutat. A töklámpás legendájának alapja Jack, az ördögöt sikeresen megtréfáló, de végül a mennyország és a pokol között ragadó vagabond története.  

Az eredeti sztori szerint Jack egy kivájt karalábéba helyezett izzó széndarab fényénél tájékozódott az élők és holtak közti világban, tehát ha elkapkodták előletek az összes dísztököt, a történelmi hűségre hivatkozva rezzenéstelen arccal álljatok neki egy karalábélámpás faragásának!  

Fokozhatjátok még a hangulatot denevér mintás lampionokkal, lufikkal, vagy készíthettek szellem-mécseseket is néhány kiürült befőttesüveg, egy kevés géz és alkoholos filc segítségével.  

 

Dobjuk fel a menüt tökös és ijesztő finomságokkal! 

Engedjük szabadjára a fantáziánkat! A sütőtökön és krémlevesen túl bármilyen halloweeni édesség vagy vendégváró falat kerülhet az asztalunkra. A neten számtalan ötletet találunk vicces, vagy éppen enyhén gusztustalan finomságokra a pókos sütitől a véres koktélokon át a levágott ujjnak álcázott virslis falatokig. Ha gyerkőcöknek szervezünk bulit, tálaljunk valamivel szolidabb, répaléből és narancsléből álló, valamint gumicukor békákkal és kukacokkal díszített tökkoktélt és fehér cukormázzal bevont, szemekkel díszített szellemes muffint.  

 

Hagyjunk időt a halloweeni jelmezek kitalálására és elkészítésére! 

A Halloween legfontosabb és kihagyhatatlan pontja a jelmez gondos elkészítése. Bízzuk a gyerekekre az áhított szerep kiválasztását, legyen az egy klasszikus halloweeni kísértet, a kedvenc rajzfilmfigura, vagy egy kedves állatka.  

Próbáljuk meg együtt összeállítani a díjnyertes maskarát otthon található kellékek segítségével! Ha szeretnénk leegyszerűsíteni az életünket, természetesen egy gyerekjáték webshop oldalán is válogathatunk a jelmezek bőséges kínálatából. A kis tűzoltótól a bébi Yodáig bármi lehet a csemeténkből!  

 

Tegyük tökéletessé a választott jelmezt arcfesték segítségével! 

A tökéletes jelmez elképzelhetetlen arcfesték nélkül! A maskarához passzoló arcfesték gyerekeknek és felnőtteknek is szuper szórakozást nyújt! Legyünk kreatívak és alkossuk meg a halott menyasszonyok, vérszomjas vámpírok, bosszúszomjas boszorkányok vagy Frankenstein elátkozott szörnyeinek harsány sminkjét!  

Ne spóroljunk a festékkel, kezeljük bátran a színeket és mintákat. Ezúttal amiatt sem kell aggódnunk, ha elkenődik a festék: minél látványosabb, annál jobb!  

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában