Tök jó nap

2022.10.08. 15:30

Kifaragták és el is fogyasztották a tököt Fonyódon

Tökös latte, de tökös-mákos pite, valamint sült tök és krémleves is készült a hagyományos fonyódi Tök jó napon. A rendezvényre érkezők csodájára jártak a töklámpás kiállításnak is.

Fotó: Németh Levente

Kacagó boszorkák és cicák kergetőztek a fonyódi Dísz téren, hiszen a Tök jó nap kedvéért többen jelmezt öltöttek magukra. Sokan rendszeres látogatói a rendezvénynek. - Minden évben it vagyunk, a lányomat a gyerekprogramok érdeklik a legjobban, de a tűzoltózenekar is tetszik neki. Nagyon jó, hogy van ilyen, mi otthon is szoktunk Halloweenezni, mert korábban Angliában éltünk és ott ismerkedtünk meg ennek hagyományával, mondta Adrienn, miközben a Répa retek mogyoró gyermekkoncertet hallgatva figyelte a távolból vidáman táncoló gyermekét. 

A Dísz téren felállított színpad előtti rész ugyanis apróságokkal telt meg a délelőtti program kedvéért. A kicsik örömmel vettek részt a játékos feladatokban és énekeltek együtt a fellépőkkel. 

Eközben sokan keresték fel a tér közepén kiállított töklámpásokat, amelyek között Harry Potteres, de még füstölgő és egyszarvús is akadt. Többen fotózták is az alkotásokat. - Nagyon jó kis nap ez, szeretek ide eljönni, mert olyan jó hangulata van és vidám az egész - mondta érdeklődésünkre Szalai Lászlóné, aki Budapestről érkezett pihenni a városba. Azt mesélte, hogy nyugdíjasként mindig több hónapra jön Fonyódra, s ilyenkor igyekszik felfedezni a környéket. Szerencsére sok lehetőség van erre, így az ember egy percig sem unatkozhat, ha ideérkezik, az pedig hab a tortán, hogy színvonalas rendezvények színesítik az őszt is a nyári időszak mellett. 

A Bors család Zalaegerszegről indult el kirándulni és útközben döntöttek úgy, benéznek Fonyódra, hiszen megtudták, hogy Tök jó nap van itt. 

Nem csak a szemnek és fülnek kedveztek a szervezők, de az ízlelőbimbók is nagydózist kaphattak a rendezvényen, hiszen az ősz slágerének számító sütőtök sülve, főve de még italként is fogyasztható volt. - Készültünk tökös-mákos pitével, tökmagos pogácsával, van sült tök, de az egész évben kapható sütőtökös lattét is kérhetik a vendégek, mondta érdeklődésünkre Nézics Péter, a Barbakán Kávézó vezetője. A szemben lévő üzletben pedig krémleves és sütőtökös pite volt az extra kínálat. S, aki valami másra vágyott az a Fonyód Konyha jóvoltából tök jó ebédet kaphatott. - Minden évben megvendégeljük az ide érkezőket a Tök jó napon. Ezúttal is 150 liter sütőtök krémlevessel készültünk, tökös pogácsával és egy különleges tökös krémessel, valamint tökös-mákos kókuszgolyóval, mondta Ivancsicsné Perusza Ditta, a Fonyód Konyha ügyvezetője. 

Ezzel azonban még nem volt vége a Tök jó napnak, hiszen a Dísz téren ebédidőben fellépett a Fonyódi Betyárok Néptánc Egyesület, majd a rendezvény keretében tartoták meg a floorball U19-es női világbajnokság díjátadóját. Ezt követően a közönség Laczák Boglárka és Bognár Szabolcs operett válogatását hallgathatta és a Fantom Bulizenekar előadását. A nap csúcspontja az este 6 órakor kezdődő Vastag Csaba koncert lesz, ezt követően pedig DJ Náksi zenél Fonyódon. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában