Új kezdet

2023.02.25. 15:51

Mini állatkertbe kerülnek a bolt megmaradt lakói

Az utolsó nyitvatartási nap volt szombaton abban a kaposvári állatkereskedésben, amelynek tulajdonosa a közelmúltban tragikus hirtelenséggel elhunyt. Öccse úgy döntött, az üzletet bezárják, de mernyei otthonukban egy mini állatkertet alakítanak ki testvére, Pintér Attila emlékére.

Góz Lilla

Pintér János mini állatkeretet álmodott meg testvére emlékére.

Fotó: Lang R.

Folyamatosan érkeztek a vásárlók a kaposvári díszállat kereskedésbe. Volt, aki négylábú kedvencét is hozta, aki izgatottan barátkozott volna egy fehér vadászgörénnyel. Egy édesanya két gyermekével csodálta meg az akváriumok és kalitkák lakóit. – Többször bejöttünk ide, vásároltunk is, de sokszor csak az állatokat csodáltuk meg – mondta el Kovács Veronika. 

Fotós: Lang R.

Papagájok és teknősök is várták, hogy gazdira találjanak, de sok állatoknak való kiegészítőt, takarmányt is lehetett találni. Pintér Attila decemberben egy hirtelen rosszullét után tragikus hirtelenséggel elhunyt. A 43 éves férfit sokan ismerték, mindenkihez volt egy jó szava és sokszor adott tanácsot az állattartó gazdáknak. 

– Szombaton voltunk nyitva utoljára, már korábban is a rezsiárak miatt az üzlet szűkítésén gondolkodtunk, nélküle nem működhet, az ő szaktudása nem pótolható – mondta el Pintér János. Hozzátette: sok törzsvásárló visszatért az üzletbe, a hüllők találtak a legkorábban gazdára. – A legtöbb állatunkat emlékként vették az emberek, sok papagájról, hüllőről kaptam fényképet és Attiláról nevezték el őket, köszönöm nekik, hogy nem hagytak minket magunkra és testvéremet sem feledik – mesélte meghatottan Pintér János. 

Miután kipakolnak az üzletből Mernyén megkezdik a mini állatkert kialakítását Attila farmján, ahol birkák, kecskék mellett például különleges madarakat is láthatnak majd a leendő látogatók. Márciusban körbekerítik a területet és próbálnak minden engedélyt megszerezni, amely nélkül a működés nem lehetséges. – Mivel nem hobbi állattartás, így sok szabálynak meg kell felelni és több beruházást szeretnénk megvalósítani, bízunk benne, hogy hamarosan megnyithatjuk a mini állatkert kapuit – mondta el Pintér János. 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában