Kétkeréken

2023.04.13. 17:11

Pumpás bringaparkot avattak a kaposvári Városligetben

Akik a bringa pumpapályán tanulnak meg biciklizni, biztonságosabban tekernek majd, és az itt szerzett néhány horzsolás baleseteket előzhet meg, hangzott el a pumpapálya átadón csütörtökön. Kaposvár ismét új sportlétesítménnyel gazdagodott.

Kovács Gábor

Jó gerinctorna, és kíméli az ízületeket – a pedálon egyet sem kell fordítania az ügyes kerékpárosnak, mégis körbehalad a pályán. Szabó Bence végigérve dícsérte a kaposvári bringaparkot: az elemek és a hullámok jól elhelyezettek, remek ütemet diktál és kreatív a vonalvezetése. Még meg sem történt a műszaki átadás, máris tömegek vették birtokba a pályát. 

Fotós: Muzslay Péter

– Új lehetőséget kaptak azok, akik az egészséges életmód mellett tették le a voksukat, hogy Kaposvár 2030-ra az egyik legegészségesebb magyar város legyen – mondta Szita Károly polgármester. A tereprendezéssel és a telek megvásárlásával együtt végül összesen 80 millió forintba került a városligeti pálya, ebből 20 millió forint volt kormányzati támogatás. Révész Máriusz, a Miniszterelnökség aktív Magyarországért felelős államtitkára maga is kipróbálta a parkot. 

– A 2014/15-ös tanévtől bevezetett mindennapos testnevelésóra ellenére évről évre több az elhízott, túlsúlyos fiatal – mondta az államtitkár. – Ez drámai, de ha sikerül olyan sportlétesítményt átadni, ami tetszik a gyerekeknek, onnan el sem mozdulnak, mert találkozóhelyet jelent.   

 

Országos programot indítottak a bringaparkokért  

Ezért indítottak egy országos programot, amelynek keretében 120 bringaparkot adtak át. Révész Máriusz felidézte, hogy a Giro d'Italia jelenléte után kapott új lendületet a kerékpározás Kaposváron. Azt is megemlítette, hogy egy épülővel együtt három futókör van a városban, és nem tud olyan vármegyeszékhelyet, ahol hasonlóan sok lenne. Egy új görparkot azonban hiányolt a környékről a politikus. Kaposvár a Millió lépés az iskoládért program mellé is beállt, a június 11-ig tartó kihíváshoz már több ezer somogyi fiatal csatlakozott. Révész Máriusznak egy emlékéremmel köszönte meg a támogatást az önkormányzat, amelyet Kaposvár rendezett tanácsú városának 150. évfordulójára készítettek.   

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában