Ajánló

2023.05.25. 15:05

Gyereknapi programdömpingből válogathatunk a hosszú hétvégén

Május 28-a gyermeknap, amely a világ több országában ünnepnap. Magyarországon a huszadik század első évtizedében szerveztek először gyermeknapot, amelyet 1953-tól minden május utolsó vasárnapján tartunk. Ezen a hétvégén rengeteg program várja a kicsiket Somogyszerte, amelyekből cikkünkben is jónéhányat megtaláltok.

Koszorus Rita

Fotó: Lang Róberrt

Az egyik vezető játékforgalmazó cég friss kimutatása szerint egy átlag magyar szülő 5-7 ezer forintot költ gyereknapi ajándékra. Az online költés pedig még ennél is magasabb, a kutatás szerint a világnap alkalmából a szülők ennek akár dupláját is elköltik játékra. A vásárlási láz az ünnep előtt 1-2 héttel kezdődik, amikor online átlagosan az áruházi vásárlás összegének dupláját költik el a szülők a játékkereskedő adatai szerint. A legkeresettebb meglepetések a szabadtéri- és kreatív játékok, könyvek és kifestők, a legnépszerűbb programok pedig az ugrálóvár, a trambulin és a kézműves foglalkozás.

Az idei slágertermékek a különféle buborékfújók, homokozójátékok, csillámtetkó készletek, de újra hódítanak az állatos víziflipperek is, és sok szülő választ most nagyobb gyermekének NERF szivacslövőt vagy FIFA kártyákat is ajándékba, derül ki a Régió Játék közleményéből. 

Május utolsó vasárnapját a családok többsége (62%) szűk körben ünnepli, és egy helyi gyereknapi programmal (54%), kirándulással (33%) vagy állatkerti látogatással (29%) teszik teljessé a jeles alkalmat. „Kutatásunk alapján a fiatalokat évek óta ugyanazok a programok hozzák lázba: a legtöbb gyermeket az ugrálóvárak, a trambulinok és a kézműves foglalkozások veszik le igazán a lábukról gyereknapon, derül ki a kutatásból. 

Az ingyenes gyereknapi programokra természetesen Somogyban is sok lehetőség van, ezekből készítettünk egy nem teljes, de meglehetősen átfogó válogatást. 

 

Balatonföldvár

- Interaktív gasztroshow-val várják a gyerekeket, ahol Madarász Ildikóval, a vidék háziasszonyával tanulhatják meg a kelt tészta fonás alapvető fogásait. 

 

 

 

Barcs 

- Ingyen csobbanhatnak a 14 év alatti gyerekek a barcsi gyógyfürdőben, ahol színes programok is várják a kcisiket. 

Balatonszemes

- Az Egészséges Szemesi Óvodásokért Alapítvány gyermeknapi programra várja a helybéli lurkókat. 

Segesd

- A pénteki nap a gyerekekről szól Segesden, ahol a Művelődési Háznál egész napos program várja a gyerekeket. A gyereknapi programot hangulatos, közös szalonnasütés zárja majd. 

Nyim 

- Akadályversennyel egybekötött gyermeknapot tartanak május 27-én, szombaton Nyimben. 

Fonyód 

- Gyermeknapi programmal várják a kicsiket a hétvégén Fonyódon is. 

Balatonboglár 

- Motoros, rendőr, tűzoltó és kukásautó bemutató is lesz a balatonboglári gyereknapon. 

Patca 

- Természetesen gyereknapon is nyitva áll a kicsik és szüleik előtt a patcai Katica tanya, ahol ezúttal fafaragás, faragott tárgyak készítése, pünkösdi király, -és királylány választás, valamint korona készítés várja a kicsiket. 
 

Nagyatád

- A városi Kulturális és Sport Központ szervezésében tartanak szombaton, 15 órától gyereknapot a Szent István Parkban. 

 

Megyeszerte több helyszínen is nyitott szertárkapuk várják gyereknapon azokat a kicsiket, akik a tűzoltók hivatása iránt érdeklődnek. 

Pontos helyszínekért és infókért kattints a fotóra! 

Kaposvár

- Három napon át ünneplik a gyereknapot Kaposváron ezen a hétvégén. 

- A Kaposvári Nagypiacon is várják a kicsiket a hétvégén, természetesen nem vásárolni, hanem színes programokra. 


 

Balatonszentgyörgy

 

- A balatonszentgyörgyi Csillagvárba is várják a lurkókat, ahol állati programok várják őket. Az állatudvarban birkanyírás kézi ollós és gépi technikával, valamint szamár- és ló körmölés a várja a négylábúak iránt érdeklődő kicsiket. De lehetőség lesz megcsodálni és kipróbálni tűzoltó és kukás autót. Természetesen Roli bohóc is tiszteletét teszi az eseményen, ahol kutyás és solymász bemutató is színesíti a programot. 

Karád

- A Mesék Völgye Alapítvány, a Karádi Önkéntes Tűzoltóegyesület és a Karád SC Lovas Szakosztály közösen szervezett gyereknapi, pünkösdi programot a karádi vásártérre május 28-án, vasárnap. 

Kaposmérő 

- Együtt tartják a falunapot a gyermeknappal Kaposmérőben, ahol bábműsor, táncegyesületek fellépése mellett sportprogramok is várják az érdeklődőket. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában