Festői szépség

2023.06.02. 13:40

Ennivalóan szépek a Rippl-Rónai csokik

Megihlette Rippl-Rónai József művészete és a közelgő Rippl Fesztivál Decsi Andreát, a Bonbonda Csokoládéműhely alapítóját.

Koszorus Rita

Rippl-Rónai József Három sudár jegyenye és két asztag című festménye adta az ötletet Decsi Andreának, hogy elkészítse a szemet gyönyörködtető finomságot. Mint az érdeklődésünkre elmondta: eredetszelektált 70 százalékos Sao Thome-i étcsokoládéból készült a festői tábla, amelybe gyümölcsszórat került. 

A festmény és a csoki. 

A Bonbonda Csokoládéműhely alapítója, nem először készít festmény által inspirált, festett édességet a fesztiválra. Korábban Szinyei Merse Pál, Edgar Degas munkássága is csokikészítésre sarkallta csokikészítésre, s ezúttal a Festőóriás Baross Gábor utcában is megcsodálható festménye adta az ötletet, a nagy sikerű csokoládé workshopokat is tartó Decsi Andreát. 

A finomságot meg lehet kóstolni a Petörke Portéka termelői piacon, Bárdudvarnokon és a Rippl-Rónai fesztivál idején az Eleven kultúrbisztróban. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában