Finomság
2024.11.02. 11:30
A hét süteménye: sütőtökös muffin
Most van a sütőtök szezonja, úgyhogy megint egy sütőtökös finomságot hoztunk. A Mindmegette.hu jóvoltából megismert recept pofonegyszerű, gyorsan és könnyedén elkészíthető, akár kezdő szakácsok vagy cukrászok is bátran belefoghatnak.
Hozzávalók
30 dkg sütőtökpüré
20 dkg kristálycukor
10 dkg barna cukor
1,2 dl olaj
2 db tojás
1 tk. vanília kivonat
6 dkg tejföl
1 tk. sütőpor
0,5 tk. szódabikarbóna
2 tk. sütőtökpite-fűszerkeverék
csipetnyi só
25 dkg liszt
15 dkg étcsokoládé
A tetejére:
5dkg csokicsipsz
Elkészítés
- A sütőt 180 fokra előmelegítjük. A muffinsütő felületét vékonyan bekenjük olajjal, és a mélyedésekbe tesszük a papírkapszlikat.
- Egy keverőtálban simára keverjük a sütőtökpürét, a cukrot, a barna cukrot, az olajat, a tojásokat, a vaníliát és a tejfölt. Hozzáadjuk a sütőport, a szódabikarbónát, a sütőtökpite-fűszerkeveréket (1 mk. őrölt fahéj, ½ mk. őrölt gyömbér, csipetnyi szegfűszeg és csipetnyi őrölt szerecsendió) és a sót. Végül beleszitáljuk a lisztet, óvatosan elkeverjük és beleöntjük az apróra vágott étcsokit.
- A masszát a muffinformákba merjük úgy, hogy a tészta a mélyedések pereméig érjen. Mindegyik tetejére teszünk pár darab csokicsipszet.
- 25-30 perc alatt készre sütjük. 5 percig pihentetjük, majd sütőrácsra tesszük. Langyosan a legfinomabb.
Forrás: Mindmegette
borsonline.hu
12 év után válik a magyar sztárfeleség, Tilla nem tudja tovább magában tartani a titkot
Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!
Feliratkozom a hírlevélre