Finomság

2024.11.02. 11:30

A hét süteménye: sütőtökös muffin

Most van a sütőtök szezonja, úgyhogy megint egy sütőtökös finomságot hoztunk. A Mindmegette.hu jóvoltából megismert recept pofonegyszerű, gyorsan és könnyedén elkészíthető, akár kezdő szakácsok vagy cukrászok is bátran belefoghatnak.

Hozzávalók

30 dkg sütőtökpüré

20 dkg kristálycukor

10 dkg barna cukor

1,2 dl olaj

2 db tojás

1 tk. vanília kivonat

6 dkg tejföl

1 tk. sütőpor

0,5 tk. szódabikarbóna

2 tk. sütőtökpite-fűszerkeverék

csipetnyi

25 dkg liszt

15 dkg étcsokoládé

A tetejére:

5dkg csokicsipsz

Elkészítés

  1. A sütőt 180 fokra előmelegítjük. A muffinsütő felületét vékonyan bekenjük olajjal, és a mélyedésekbe tesszük a papírkapszlikat.
  2. Egy keverőtálban simára keverjük a sütőtökpürét, a cukrot, a barna cukrot, az olajat, a tojásokat, a vaníliát és a tejfölt. Hozzáadjuk a sütőport, a szódabikarbónát, a sütőtökpite-fűszerkeveréket (1 mk. őrölt fahéj, ½ mk. őrölt gyömbér, csipetnyi szegfűszeg és csipetnyi őrölt szerecsendió) és a sót. Végül beleszitáljuk a lisztet, óvatosan elkeverjük és beleöntjük az apróra vágott étcsokit. 
  3. A masszát a muffinformákba merjük úgy, hogy a tészta a mélyedések pereméig érjen. Mindegyik tetejére teszünk pár darab csokicsipszet.
  4. 25-30 perc alatt készre sütjük. 5 percig pihentetjük, majd sütőrácsra tesszük. Langyosan a legfinomabb.

Forrás: Mindmegette

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában