Helyi életstílus

2024.12.14. 10:30

Mirinda szelet a hét süteménye

Valódi klasszikus a vastag narancsos zselével és a gazdag túrós töltelékével. Akár a karácsonyi asztalra is kerülhet a mirinda-szelet, ami télen-nyáron tökéletes desszert.

A Mirinda szelet hozzávalói: 

mirinda
A mirinda szelet pofonegyszerű. 
Fotó: Lysenko Andrii

A kakaós tésztához:

6dbtojás

1csipet

15dkgcukor

1dlolaj

7-8evőkanálliszt

1csomagsütőpor

1,5evőkanálkakaópor

A túrós réteghez:

50dkgtúró

20dkgvaj

5dkgporcukor

1csomagvaníliás cukor

narancshéj

A narancsos réteghez:

2csomagvaníliás pudingpor

2dlnarancslé

5dlmirinda

3-4evőkanálcukor

mirinda
A mirinda szelet mindenki kedvence. 

Elkészítés

  1. A tojásokat egy tálba tesszük, nem kell azokat szétválasztani. Beleszórunk egy csipet sót, hozzáadjuk a cukrot és habosra keverjük.
  2. Ezután jöhet bele az olaj, a liszt, egy csomag sütőpor és a kakaó. Simára keverjük a tésztát. Sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük és 40 perc alatt készre sütjük.
  3. Amíg hűl a tészta, addig a puha vajat összekeverjük a porcukorral, vaníliás cukorral és a reszelt narancshéjjal. Hozzáadjuk a túrót és alaposan eldolgozzuk. Nem baj, ha közben kissé összetörjük a rögöket.
  4. A pudingport és a cukrot egy kis tálban csomómentesre keverjük egy kevés friss narancslével. A narancsos üdítőt (Mirindát vagy Fantát) egy lábasban melegíteni kezdjük és hozzáöntjük a pudingporos keveréket. Alacsony lángon addig főzzük, amíg el nem veszti a fényességét.
  5. A túrókrémet a kihűlt csokis piskótára simítjuk, majd erre kerül a narancsos puding. Hűtőbe tesszük és tálalásig két-három órát pihentetjük.
  6. Gusztusos kockákra vágva tálalhatjuk is.

Forrás: Mindmegette.hu

Nézd meg videón, hogyan készül a Mirinda-szelet!

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában