Helyi életstílus
2024.12.14. 10:30
Mirinda szelet a hét süteménye
Valódi klasszikus a vastag narancsos zselével és a gazdag túrós töltelékével. Akár a karácsonyi asztalra is kerülhet a mirinda-szelet, ami télen-nyáron tökéletes desszert.
A Mirinda szelet hozzávalói:
A kakaós tésztához:
6dbtojás
1csipetsó
15dkgcukor
1dlolaj
7-8evőkanálliszt
1csomagsütőpor
1,5evőkanálkakaópor
A túrós réteghez:
50dkgtúró
20dkgvaj
5dkgporcukor
1csomagvaníliás cukor
A narancsos réteghez:
2csomagvaníliás pudingpor
2dlnarancslé
5dlmirinda
3-4evőkanálcukor
Elkészítés
- A tojásokat egy tálba tesszük, nem kell azokat szétválasztani. Beleszórunk egy csipet sót, hozzáadjuk a cukrot és habosra keverjük.
- Ezután jöhet bele az olaj, a liszt, egy csomag sütőpor és a kakaó. Simára keverjük a tésztát. Sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük és 40 perc alatt készre sütjük.
- Amíg hűl a tészta, addig a puha vajat összekeverjük a porcukorral, vaníliás cukorral és a reszelt narancshéjjal. Hozzáadjuk a túrót és alaposan eldolgozzuk. Nem baj, ha közben kissé összetörjük a rögöket.
- A pudingport és a cukrot egy kis tálban csomómentesre keverjük egy kevés friss narancslével. A narancsos üdítőt (Mirindát vagy Fantát) egy lábasban melegíteni kezdjük és hozzáöntjük a pudingporos keveréket. Alacsony lángon addig főzzük, amíg el nem veszti a fényességét.
- A túrókrémet a kihűlt csokis piskótára simítjuk, majd erre kerül a narancsos puding. Hűtőbe tesszük és tálalásig két-három órát pihentetjük.
- Gusztusos kockákra vágva tálalhatjuk is.
Forrás: Mindmegette.hu
Nézd meg videón, hogyan készül a Mirinda-szelet!
Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!
Feliratkozom a hírlevélre