Helyi életstílus
2024.12.07. 11:38
A hét süteménye: Morzsás süti áfonyával
Ezen a héten is egy könnyű finomságot hoztunk nektek. A hét süteménye a morzsás áfonyás süti.
Hozzávalók az áfonyás morzsás sütihez
30dkgliszt
2.5dkgélesztő
6dkgcukor
1.5dltej
0.5tksó
1csomagvaníliás cukor
2dbtojás
6dkgvaj
A töltelékhez:
40dkgáfonya
2ekliszt
A morzsához:
5dkghideg vaj
5dkgcukor
1csomagvaníliás cukor
6dkgliszt
Elkészítés
- A lisztet egy tálba szitáljuk, és a közepébe mélyedést nyomunk. Belemorzsoljuk az élesztőt, rászórunk másfél teáskanál cukrot és ráöntünk 0,7 deciliter langyos tejet. Meleg helyre tesszük, és hagyjuk, hogy az élesztő felfusson.
- Ezután hozzáadjuk a többi tejet és cukrot, a sót, a vaníliás cukrot, a tojásokat és a megolvasztott vajat, alaposan összedolgozzuk, majd meleg helyre tesszük, hogy megkeljen.
- Átgyúrjuk, majd 1 cm vastag téglalappá nyújtjuk. Egy tepsit kivajazunk, és a tésztát belesimítjuk. Rászórjuk a liszttel elkevert áfonyát. Összemorzsoljuk a hideg vajat a kétféle cukorral és a liszttel, majd az áfonyára szórjuk, és 15 percig pihentetjük.
- 180 fokos sütőbe toljuk 15 percre, majd 160 fokon további 15 percig sütjük. Hagyjuk a formában kihűlni,végül felszeletelve tálaljuk.
Forrás: mindmegette.hu
Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!
Feliratkozom a hírlevélre