Helyi életstílus

2024.12.07. 11:38

A hét süteménye: Morzsás süti áfonyával

Ezen a héten is egy könnyű finomságot hoztunk nektek. A hét süteménye a morzsás áfonyás süti.

Hozzávalók az áfonyás morzsás sütihez

süti
Az áfonyától igazán isteni a süti. 
Fotó: Andrei Dubadzel

30dkgliszt

2.5dkgélesztő

6dkgcukor

1.5dltej

0.5tk

1csomagvaníliás cukor

2dbtojás

6dkgvaj

A töltelékhez:

40dkgáfonya

2ekliszt

A morzsához:

5dkghideg vaj

5dkgcukor

1csomagvaníliás cukor

6dkgliszt

Elkészítés

  • A lisztet egy tálba szitáljuk, és a közepébe mélyedést nyomunk. Belemorzsoljuk az élesztőt, rászórunk másfél teáskanál cukrot és ráöntünk 0,7 deciliter langyos tejet. Meleg helyre tesszük, és hagyjuk, hogy az élesztő felfusson.
  • Ezután hozzáadjuk a többi tejet és cukrot, a sót, a vaníliás cukrot, a tojásokat és a megolvasztott vajat, alaposan összedolgozzuk, majd meleg helyre tesszük, hogy megkeljen.
  • Átgyúrjuk, majd 1 cm vastag téglalappá nyújtjuk. Egy tepsit kivajazunk, és a tésztát belesimítjuk. Rászórjuk a liszttel elkevert áfonyát. Összemorzsoljuk a hideg vajat a kétféle cukorral és a liszttel, majd az áfonyára szórjuk, és 15 percig pihentetjük.
  • 180 fokos sütőbe toljuk 15 percre, majd 160 fokon további 15 percig sütjük. Hagyjuk a formában kihűlni,végül felszeletelve tálaljuk.

Forrás: mindmegette.hu 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában