Finomság
2025.01.25. 10:00
A hét süteménye: gesztenyés-kekszes szelet
Csokoládés, lágy és krémes - ez a gesztenyés-kekszes szelet. Ez lett a hét süteménye, hiszen egyszerű, de nagyszerű, akár egy egyszerű családi ebédhez, de nagyobb vendégséghez is kiváló választás.
A gesztenyés-kekszes sütemény hozzávalói:

Fotó: PeopleImages.com - Yuri A
Az alaphoz:
30 dkgdarált háztartási keksz
12 dkg puha vaj
2 dkg cukrozatlan kakaópor
10 dkg porcukor
1dl tej
A gesztenyés réteghez:
10dkgvaj
4ekporcukor
A csokis tetejéhez:
10dkgétcsokoládé
1ekvaj
Elkészítés
- A gesztenyés kekszes szelet alapjához a keverőtálba öntjük a darált kekszet, a vajat, a kakaóport, a porcukrot és a tejet. Összekeverjük, átgyúrjuk, majd sütőpapírral bélelt tepsibe/tálba simítjuk.
- A gesztenyés réteghez a puha vajat alaposan összekeverjük a villával szétnyomkodott gesztenyemasszával, majd hozzáadjuk a porcukrot, a darált kekszet, a rumaromát, és alaposan összegyúrjuk. A legkönnyebb, ha kézzel dolgozunk.
- A gesztenyés masszát egyenletesen az alapra simítjuk.
- A csokoládét megolvasztjuk a vajjal együtt, majd a gesztenyés rétegre csorgatjuk, szépen elsimítjuk. Hűtőszekrénybe tesszük a sütit, és legalább 1-2 órát pihentetjük.
Nézd meg videón, hogyan készül a gesztenyés kekszes szelet!
Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!
Feliratkozom a hírlevélre