Finomság

2025.01.25. 10:00

A hét süteménye: gesztenyés-kekszes szelet

Csokoládés, lágy és krémes - ez a gesztenyés-kekszes szelet. Ez lett a hét süteménye, hiszen egyszerű, de nagyszerű, akár egy egyszerű családi ebédhez, de nagyobb vendégséghez is kiváló választás.

A gesztenyés-kekszes sütemény hozzávalói:

Person,,Kitchen,And,Hands,sütemény For,Baking,Or,Dough,In,Bowl,pogácsa
Hétvégi süteményre hoztunk tippeket. 
Fotó: PeopleImages.com - Yuri A

Az alaphoz:

30 dkgdarált háztartási keksz

12 dkg puha vaj

2 dkg cukrozatlan kakaópor

10 dkg porcukor

1dl tej

A gesztenyés réteghez:

10dkgvaj

70dkgnatúr gesztenyemassza

4ekporcukor

10dkgdarált háztartási keksz

párcsepp rumaroma

A csokis tetejéhez:

10dkgétcsokoládé

1ekvaj

Elkészítés

  1. A gesztenyés kekszes szelet alapjához a keverőtálba öntjük a darált kekszet, a vajat, a kakaóport, a porcukrot és a tejet. Összekeverjük, átgyúrjuk, majd sütőpapírral bélelt tepsibe/tálba simítjuk.
  2.  A gesztenyés réteghez a puha vajat alaposan összekeverjük a villával szétnyomkodott gesztenyemasszával, majd hozzáadjuk a porcukrot, a darált kekszet, a rumaromát, és alaposan összegyúrjuk. A legkönnyebb, ha kézzel dolgozunk.
  3.  A gesztenyés masszát egyenletesen az alapra simítjuk.
  4.  A csokoládét megolvasztjuk a vajjal együtt, majd a gesztenyés rétegre csorgatjuk, szépen elsimítjuk. Hűtőszekrénybe tesszük a sütit, és legalább 1-2 órát pihentetjük.

Nézd meg videón, hogyan készül a gesztenyés kekszes szelet!

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában