Édes élvezet

2025.02.02. 10:32

A hét süteménye: Krémes raffaello szelet

Egy kis csavart viszünk a hétvégi menübe, hiszen a hét süteménye a rafinált raffaello szelet. Mutatjuk, hogyan készül az isteni sütemény!

Hozzávalók

sütemény
A kézzel készült sütemény az igazi. 
Fotó: PeopleImages.com - Yuri A

A tésztához:

3dbtojássárgája

15dkgcukor

20dkgmargarin

2dltejföl

1csomagsütőpor

51dkgliszt

A krémhez:

4ekbúzadara

5dltej

20dkgvaj

15dkgcukor

A tetejére:

3dbtojásfehérje

15dkgcukor

10dkgkókuszreszelék

 

A sütemény elkészítése: 

  • A raffaello szelet elkészítéséhez egy mélyebb edénybe belerakjuk a tojások sárgáját, hozzáadjuk a cukrot és habosra keverjük. Majd hozzákeverjük a margarint és a tejfölt. Ezután lassan adagolva hozzáadjuk a lisztet és a sütőport. Mivel ragadós a tészta, gyúrás közben folyamatosan lisztezzük a kezünket és a tésztát is.
  • Ha alaposan összegyúrtuk, 3 egyenlő részre osztjuk a tésztát. Egy kb. 30 × 40 cm-es tepsi hátoldalát belisztezünk, majd egyesével kinyújtjuk rajta a tésztát és 180 fokon kb. 8 percig sütjük.
  • A krémhez megfőzzük a búzadarát a tejben, és hagyjuk kihűlni. A vajat a cukorral habosra keverjük, majd a kihűlt krémhez fokozatosan hozzáadjuk. A kész krémet kétfelé osztjuk.
  • Az egyik krémmel megkenünk egy lapot, elsimítjuk rajta, majd ráhelyezzük a második lapot a krémre. Rárakjuk a maradék krémet, majd a harmadik lapot.
  • A tetejére a tojásfehérjéből forró gőz fölött kemény habot verünk a cukor fokozatos hozzáadásával. Amikor kemény a tojáshab, rárakjuk a tésztára, és megszórjuk kókuszreszelékkel.
     

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában