Édes élvezet
2025.02.02. 10:32
A hét süteménye: Krémes raffaello szelet
Egy kis csavart viszünk a hétvégi menübe, hiszen a hét süteménye a rafinált raffaello szelet. Mutatjuk, hogyan készül az isteni sütemény!
Hozzávalók

Fotó: PeopleImages.com - Yuri A
A tésztához:
3dbtojássárgája
15dkgcukor
20dkgmargarin
2dltejföl
1csomagsütőpor
51dkgliszt
A krémhez:
4ekbúzadara
5dltej
20dkgvaj
15dkgcukor
A tetejére:
3dbtojásfehérje
15dkgcukor
10dkgkókuszreszelék
A sütemény elkészítése:
- A raffaello szelet elkészítéséhez egy mélyebb edénybe belerakjuk a tojások sárgáját, hozzáadjuk a cukrot és habosra keverjük. Majd hozzákeverjük a margarint és a tejfölt. Ezután lassan adagolva hozzáadjuk a lisztet és a sütőport. Mivel ragadós a tészta, gyúrás közben folyamatosan lisztezzük a kezünket és a tésztát is.
- Ha alaposan összegyúrtuk, 3 egyenlő részre osztjuk a tésztát. Egy kb. 30 × 40 cm-es tepsi hátoldalát belisztezünk, majd egyesével kinyújtjuk rajta a tésztát és 180 fokon kb. 8 percig sütjük.
- A krémhez megfőzzük a búzadarát a tejben, és hagyjuk kihűlni. A vajat a cukorral habosra keverjük, majd a kihűlt krémhez fokozatosan hozzáadjuk. A kész krémet kétfelé osztjuk.
- Az egyik krémmel megkenünk egy lapot, elsimítjuk rajta, majd ráhelyezzük a második lapot a krémre. Rárakjuk a maradék krémet, majd a harmadik lapot.
- A tetejére a tojásfehérjéből forró gőz fölött kemény habot verünk a cukor fokozatos hozzáadásával. Amikor kemény a tojáshab, rárakjuk a tésztára, és megszórjuk kókuszreszelékkel.
Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!
Feliratkozom a hírlevélre