fejlődés

2017.11.24. 20:00

Csodát tett a segesdi cég a hátrányos helyzetű térségben

Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter volt a vendége a segesdi Ferrokov ünnepségének, ahol a cég új irodaházzal, hegesztő robotokkal, CNC élhajlítóval, lézervágóval gyarapodott. Szászfalvi László szerint csodát tett a cég a hátrányos helyzetű térségben.

Györke József

Szászfalvi László, a térség országgyűlési képviselője is gratulált a vállalkozás tulajdonosának és vezetőinek, akik a hátrányos helyzetű térségben csodát tettek tenni akarásukkal, kitartásukkal. Rendelkeztek elegendő hittel, kitartással és munkát tudtak adni a nehéz időkben is sok embernek és ezzel családjaik megélhetését biztosították. Sok ezer ilyen vállalkozásra van szükség, mint amilyen Talián Attila és családjának vállalkozása. Ma már sok száz embernek adnak munkát. Mind ezek mellett a közösségek támogatására is gondolnak.

Talián Bálint ügyvezető szerint új mérföldkőhöz érkezett a lassan 35 éve alakult vállalkozás, azaz fejlődésnek indult a korábbi hullámvölgyek után. Magához tért a gazdasági válság okozta sokkból. Életben maradtak, s 2010-től végre fejlődés következett be üzemük életében. Tíz beruházási projekteket valósítottak meg 1,5 milliárd forint értékben. És most itt az új „agyközpont”, az irodaház és a legkorszerűbb gépek. A korábbi 265 fő helyett ma már 314 főt foglalkoztatnak. Ez nem valósulhatott volna meg a minisztérium hathatós támogatása nélkül.

Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter kiemelte, hogy olyan partnereket keresnek, akik meg is tudják valósítani a terveket, célokat, képesek exportra is termelni. Érzik, hogy nem szabad megállni, nem szabad visszakozni. Örül annak, hogy a vállalat a sok hullámvölgy ellenére is él, működik és fejlődik. Varga Mihály hozzátette, nem mindegy, milyen területen működik egy cég, hogyan tudja betölteni a családokat támogató szerepét.

– Ez itt mind megvalósulni látszik, hiszen jól betölti a családokat segítő funkcióját – hangsúlyozta Varga Mihály. – Tekintsék a munkát értéknek az emberek, aki pedig értéket állít elő, azt a minisztérium hathatósan támogatja a jövőben is. Épp ezért csökkentjük a vállalkozások adóterheit.

Kiemelten segítették a térségi beruházásokat, hogy a gazdaság versenyképességét is segítsék ez által, mondta Varga Mihály. Céljuk továbbra is a hatékonyság, a versenyképesség növelése, hogy világszínvonalú termékeket tudjanak előállítani. Ha csak utolérjük az előttünk haladót, akkor nem sokat érünk el. Meg kell előznünk! Az az igazi fejlődés.

Varga Mihály végezetül átadta a Ferrokovnak a támogatási okiratot, mely szerint Magyarország kormánya 189 millió forint vissza nem térítendő támogatással segíti a vállalkozás 379 millió forint összértékű kapacitásbővítő fejlesztését. a projekt 21 új munkahelyet teremt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában