kitermelés

2018.02.10. 19:18

A hazai földgáz termelés huszadát Vízvár adhatja

Kiderült, hogy mennyi földgázt termelhetnek ki Vízváron, közölte a Mol. A vállalat megerősítette, hogy 2018 júliusában kezdi meg működését a Vízvárra helyezett gyűjtőállomás, ahová bekötik a környéken az elmúlt években fúrt, illetve mélyítéssel felújított kutakat.

K.G.

Forrás: atadhir.hu

Négy kútból összesen napi 200 ezer köbméter gáztermelés és 120 köbméter kondenzátum termelése várható a társaság szerint. A négy vízvári kút földgáz-kitermelése a teljes hazai termelés 4-5 százalékát biztosíthatja. A Vízvár környékén jelenleg termelő kutak mintegy 100 000 köbméter földgázt és 25 tonna könnyű olajat, vagyis kondenzátumot termelnek naponta. A földgáz az országos hálózatba kerül majd, az olajkondenzátumot tartálykocsival szállítják a Dunai Finomítóba. A Mol magyarországi földgáztermelése jelenleg naponta mintegy 4-5 millió köbméter, vagyis a négy vízvári kút a teljes hazai gáztermelés 4-5 százalékát adhatja. A Mol a magyar lakossági földgázhasználat mintegy ötödét termeli ki hazai forrásból.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában