elsimerés

2018.03.07. 18:48

Fejlesztenek: lendületben a somogyi kisvállalkozók

Országosan is kiemelkedő mértékben növekedett a somogyi kisvállalkozók és fejlesztési hiteleik száma is az Erste Bank tapasztalatai szerint. A pénzintézet szerdán köszöntötte öt kiemelkedően teljesítő ügyfelét.

Góz Lilla

– A kisvállalkozók jelentős része mindent maga csinál, a vállalkozás mindenkori eredményétől függ a családjuk egzisztenciája, ebből finanszírozzák az életüket – hangsúlyozta Erdei Zsuzsa, az Erste Bank kisvállalkozási területének vezetője a pénzintézet kaposvári fiókjában tartott sajtótájékoztatóján szerdán.

Erdei Zsuzsa tapasztalatai szerint a válság megmutatta, hogy a családi kisvállalkozások pénzügyileg ugyan sérülékenynek, de az erős személyes motivációnak köszönhetően még rossz helyzetben is küzdenek azért, hogy egyenesbe kerüljenek. Somogyban főként a szolgáltatási, kereskedelmi, építőipari, valamint az agrár szektorban tevékenykednek a kisvállalkozók.

A pénzintézet elismerő oklevelet adott át annak az öt vállalkozónak, akik már több mint öt éve veszik igénybe a Széchenyi Kártya Folyószámlahitelt. Borda György, a Borda Gépipari Kft. tulajdonosa 1992 óta foglalkozik fémmegmunkálással. Húsz éve indította Kaposváron vállalkozását, a pécsi gépgyár mellett Hollandiába szállítanak megmunkált alapanyagot. Csaknem húszan dolgoznak nála. A közelmúltban felvett tízmillió forint hitelt fejlesztésekre költötte.

Tombor Péter batéi egyéni vállalkozó pedig élelmiszerüzletet, ital- és dohányboltot üzemeltet. Ötmillió forint hitelt vett fel, amelyből napelem rendszert épít ki boltjára.

A bankintézet oklevéllel köszönte meg a Favorit Pont Kft., a Cad Production Kft. és a City Markt Kft. bizalmát. A megyében a kisvállalkozások hitelfelvétele az elmúlt egy évben megduplázódott a banknál, országosan csak 8 százalékos bővülést tapasztalt a bank. A folyószámlahitelek szerződött összege Somogyban 86 százalékkal nőtt. Ez messze meghaladja az országos átlagot, ami a megye gazdasági teljesítményének felzárkózását mutatja.

Erdei Zsuzsa hozzátette: a kisvállalkozók esetében a folyószámlahitel sokszor nem a likviditást segíti, hanem a beruházásokat fedezi.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában