csarnokavató

2019.09.11. 09:09

A Nyugattal is felveszik majd a versenyt barcsi üzem termékei

Marosi Gábor

Barcs, 2019. szeptember 10. Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes (j3), Biró Norbert, a Somogy Megyei Közgyûlés elnöke (j2) és Seres László ügyvezetõ (j) a kommunális gépjármûvek felépítményeinek gyártásával foglalkozó Seres Kft. barcsi felületkezelõ üzemének átadásán 2019. szeptember 10-én. MTI/Varga György

– Ez a vállalkozás már bizonyította életképességét – mondta Semjén Zsolt, miniszterelnök helyettes a Seres Kft. új festőcsarnokának avatásán. – Az a helyes, ha Magyarországon a magyar cégeket támogatjuk, a családi, magyar és már bizonyított vállalkozásokat. Ez nemcsak a cégvezetőknek jó, hanem akik már régóta ott dolgoznak, illetve az újaknak is, de a település is profitál ebből, hiszen adót fizet a vállalkozás – tette hozzá.

Szászfalvi László a térség országgyűlési képviselője hangsúlyozta: e fejlesztésekkel el lehet érni, hogy a térség lépésről lépésre kikerüljön a hátrányos helyzetéből és egy élhető vidékké váljon.

Biró Norbert, a Somogy megyei közgyűlés elnöke az átadáson kiemelte: a Seres Kft. újabb munkahelyeket teremtett, ami azt is jelenti, hogy fejlődik a hátrányos helyzetű térség. Hozzátette: Barcs az elmúlt időszakban 2,8 milliárd forintot nyert TOP-os forrásból.

Seres László, a kft. ügyvezetője elmondta: 1990-ben alapították a céget, harminc évvel ezelőtt még egyszemélyes vállalkozásként működtek, manapság azonban már mintegy száz embernek adnak munkát, a mostani beruházás pedig egy nagy mérföldkő a vállalkozás életében. Kiemelte: cégük pécsi székhelyű, de a gyártóbázisuk Barcson található, ugyanis a felépítmények elkészítésének nagy hagyományai vannak a Dráva-parti városban. A beruházással több és jobb terméket tudnak majd előállítani a belföldi piacra, amelynek a minősége a nyugaton gyártott más felépítményekével vetekszik.

Semjén Zsolt az átadás után egy barcsi fórumon vett részt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában