munkaerőpiac

2020.05.19. 18:03

Újabb elbocsátások Nagyatádon és Marcaliban

A korábbi leépítések után újabb elbocsátásról döntött a marcali és nagyatádi gyáregységgel működő Industrie-Elektrik Villamosipari Kft. Péter Zsolt, a cég egyik ügyvezetője telefonos megkeresésünkre megerősítette, hogy ismét 100 dolgozótól válnak meg.

Koszorus R.

Építőipar, munkaerő, sisak, építkezés. foto: Vémi Zoltán

Fotó: Vémi Zoltán

Azt mondta: Ez a lehetőségük maradt, mivel partnereik nem veszik át megrendeléseiket. Kérdésünkre cáfolta azt az aggodalmat, hogy megszüntetnék a magyar gyárakat. Mint mondta: a marcali cég most is irányít, előkészíti a gyártást ukrán gyáregységnek, ahol egyébként szintén történt létszám-leépítés.

A mostani leépítéssel 650-re csökkent a dolgozók létszáma a magyarországi telephelyeken. Az alkalmazottak péntektől már felmondási idejüket töltik.

A korábbi elbocsátásokkal együtt összesen 360 dolgozónak mondtak fel a cégnél.

A térség kormánypárti országgyűlési képviselője Móring József Attila felvette a kapcsolatot a cégvezetéssel, s lapunknak elmondta: közösen keresik a megoldást a társaság gondjára.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában