újrazsák

2020.11.02. 14:34

Zöldebb módozatra kapcsol az áruházlánc

A magyar piacon másodikként lépi meg a Lidl Magyarország, hogy újrazsákokat vezet be üzleteiben. Azonban nem csak néhányban, hanem november 5-től az összesben.

Sonline

Forrás: Shutterstock

Fotó: Dragan Grkic

Minden áruházában így a tíz Somogy megyeiben is kivezeti a műanyag zacskókat a Lidl Magyarország. November ötödikétől új időszámítás kezdődik a német gyökerű áruházlánc üzleteiben, hiszen a gyümölcsök, zöldségek és pékáruk csomagolására újrahesználható, harminc fokon mosható zsákokat vezetnek be. Az újrahasznosítható poliészterből készült nyolc grammnyi súlyú zsákok akár 5 kilogramm gyümölcs, zöldség vagy pékáru tárolására is alkalmasak.

Egy egységcsomag két zsákból áll majd, amelyért mindössze 229 forintot kell fizetnünk.

Az áruházlánc azt várja az intézkedéstől, hogy hozzájárulhat ahhoz hosszútávon, hogy kevesebb műanyag hulladékot termeljünk. A társaság már korábban kivezette a műanyag fültisztítópálcikákat saját márkás termékéből, s az italok üvegeihez is csökkentette a műanyag felhasználását. A cél, hogy a Lild 2025-re 20 százalékkal csökkentse a műanyag felhasználását és saját márkás termékei teljesen műanyagmentesek legyenek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában