előkészületek

2021.01.16. 10:30

Ingyenes wifi és színes csempék csalogatnak Boglárra

Habár fogvacogtató a hideg ezekben a napokban, Balatonbogláron már a nyárra készülnek. A Platán strandon éppen a mosdókat újítják fel.

Marosi Gábor

Fotó: TIBOR KOVACS

Mészáros Miklós polgármester elmondta: szükségessé vált a vizesblokkok korszerűsítése, hiszen két évtizeddel ezelőtt újították fel azokat utoljára. – Nagyon sok látogató érkezik hozzánk. Hogy visszatérjenek, azért folyamatosan dolgozni kell – mondta. – A mosdókat a Magyar Turisztikai Ügynökség (MTÜ) támogatásából újítjuk fel, ez egyébként még a 2020-as programunk befejező része. A járvány miatt ugyanis megcsúsztunk, ezért kértük az ügynökséget, hogy módosítsa a szerződést.

A mosdók korszerűsítése 120 millió forintba kerül, s az öltözőparavánok is megújulnak. A boglári önkormányzat az idei évre egy másik pályázatot is elnyert az MTÜ-től. 90 millió forintot gyermekbarát strandok építésére, baba-mama szobák kialakítására fordítanak, de értékmegőrző automatákat is kihelyeznek több strandra, és ingyenes wifihálózat is elérhető lesz majd. Mészáros Miklós kiemelte: ez három strandot érint.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában