drága reggeli!

2021.02.10. 09:00

A búgócsiga nem, de a kakaós csiga és társai drágulnak februárban

Február közepétől drágábban juthatunk hozzá kedvenc péksüteményeinkhez, hiszen az elmúlt időszakban emelkedett a liszt, a tojás és a takarmányok ára.

Harsányi Miklós

Fotó: Lang Róbert

Február 15-től drágább lesz a reggeli, mivel ezúttal a péksütemények ára növekszik, ezért a kakaós csiga és a kalács is többe fog kerülni. A drágulás oka, hogy elszálltak a takarmányárak, így a legalapvetőbb hozzávaló, azaz a liszt és a tojás is drágult.

Hatta József, a Kapos Coop Zrt. kereskedelmi vezetője azt mondta: a félkilós termék ára a mostani 360 forinttal szemben 385 forintra emelkedik. Több más kenyérféleség is drágul, ám a korábban jelzett 12 százalék helyett nagyjából 5-6 százalékos árnövekedésre van kilátás. Emellett jelentős az egyéb élelmiszerek árának növekedése is, tette hozzá Hatta József.

– A fehér kenyér kilónkénti ára legutóbb február elején ugrott meg – mondta. – Nem mindenhol, de számos üzletünkben 319–339 forint az alaptermék kilónkénti ára. A kristálycukor kilója néhány napja 259 forint volt, ám egyes gyártóké 279 forintba kerül. Az egyik közkedvelt tízdekás csokoládéért nagyjából hat százalékkal kérnek többet a kasszában. A megszokott 329 forinttal szemben 349 forintba kerül a táblás édesség.

A szakember közölte: a húskészítmények, valamint italok és üdítők drágulásáról egyelőre nem kaptak tájékoztatást.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában