rangos elismerés

2021.02.27. 13:30

Kaposvári cégé lett a leginnovatívabb tejtermék Dubajban

Fontos díjat nyert a Fino-Food Kft. a Gulfood 2021 élelmiszeripari szakkiállításon, Dubajban. A csütörtökön záruló ötnapos programon az Agrármarketing Centrum (AMC) 11 kiállító részvételével, 156 négyzetméteres standdal képviseli Magyarországot.

Harsányi Miklós

– A Gulfood hivatalos innovációs versenyén tejmentes termékek kategóriában érdemelt elismerést a kaposvári Fino-Food Kft. – közölték lapunkkal. – Túróhelyettesítő termékük a Leginnovatívabb tejtermék címet nyerte el.

A világ legbiztonságosabbnak tartott városa Dubaj, ahol a járvány kockázati tényezőit figyelembe véve, szigorú biztonsági intézkedések mellett nyitották meg a szakmai vásárt. Az ötnapos rendezvényen mintegy 2500 cég mutatja be termékeit 85 országból. Az üzletfejlesztés mellett kiemelt figyelmet fordítanak a jövő élelmiszereire és az innovatív fejlesztésekre. Teret kapnak a különböző versenyek is, a kiállítókat tematikus szektorokban találják a látogatók.

Fagyasztott zöldségek, gyümölcsök, továbbá müzlik, tejtermékek, méz, valamint hús és fagyasztott péksütemények, növényi olajok, illetve édesipari termékek gyártói, termelői alkotják a magyar cégek körét. A résztvevők meg is kóstolhatták a magyar termékeket. Az AMC tájékoztatása szerint az ételkóstolásnak szigorú szabályoknak kell megfelelnie, minden ételt és italt egyszer használatos tányéron vagy pohárban szolgálnak fel.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában