rangos elismerés

2021.02.27. 13:30

Kaposvári cégé lett a leginnovatívabb tejtermék Dubajban

Fontos díjat nyert a Fino-Food Kft. a Gulfood 2021 élelmiszeripari szakkiállításon, Dubajban. A csütörtökön záruló ötnapos programon az Agrármarketing Centrum (AMC) 11 kiállító részvételével, 156 négyzetméteres standdal képviseli Magyarországot.

Harsányi Miklós

– A Gulfood hivatalos innovációs versenyén tejmentes termékek kategóriában érdemelt elismerést a kaposvári Fino-Food Kft. – közölték lapunkkal. – Túróhelyettesítő termékük a Leginnovatívabb tejtermék címet nyerte el.

A világ legbiztonságosabbnak tartott városa Dubaj, ahol a járvány kockázati tényezőit figyelembe véve, szigorú biztonsági intézkedések mellett nyitották meg a szakmai vásárt. Az ötnapos rendezvényen mintegy 2500 cég mutatja be termékeit 85 országból. Az üzletfejlesztés mellett kiemelt figyelmet fordítanak a jövő élelmiszereire és az innovatív fejlesztésekre. Teret kapnak a különböző versenyek is, a kiállítókat tematikus szektorokban találják a látogatók.

Fagyasztott zöldségek, gyümölcsök, továbbá müzlik, tejtermékek, méz, valamint hús és fagyasztott péksütemények, növényi olajok, illetve édesipari termékek gyártói, termelői alkotják a magyar cégek körét. A résztvevők meg is kóstolhatták a magyar termékeket. Az AMC tájékoztatása szerint az ételkóstolásnak szigorú szabályoknak kell megfelelnie, minden ételt és italt egyszer használatos tányéron vagy pohárban szolgálnak fel.

Ezek is érdekelhetik