bővülés

2021.02.26. 16:30

Kaposváriaknak kínál munkát a Fusetech Kft.

A francia Mersen vállalat megvásárolta a német Hager Csoporttól a Fusetechben lévő részedését. Teljes irányítást szereztek a Magyarországon kaposvári telephelyű, közel 310 dolgozót foglalkoztató társaságban.

Harsányi Miklós

– A Mersen számára ez a beruházás lehetővé teszi, hogy megerősítse pozícióját az elektromos biztosítékok európai piacán, s integrálja az elmúlt időszakban több lépésben fejlesztett létesítményét, ahol új termékek gyártása is elindulhat – közölte lapunkkal Gazdag Viktória, a kaposvári Fusetech Kft. HR-vezetője. – Ez előrevetíti a kaposvári gyár továbbfejlődését.

Növekvő megrendelés és műszaki-technológiai megújulás: a kaposvári gyárban egyebek mellett ezt várják a tulajdonosi szerkezetváltástól, mely az ígéret szerint nem jelent közvetlen változást a dolgozók esetében. A Fusetech tavalyi árbevétele mintegy 5,8 milliárd forint volt, s 2021-ben is hasonló összeget terveznek. A kis- és nagyfeszültségű olvadó biztosítóbetéteken kívül áramváltót és fém alkatrészeket is gyártanak Kaposváron, s a koronavírus-járvány első, illetve második hullámában is zökkenőmentes volt a termelés éppúgy, mint jelenleg. A munkához szükséges alapanyag állandóan rendelkezésükre áll, a csaknem 6000 négyzetméteres telephelyen közel 310 dolgozót alkalmaznak.

Gazdag Viktória kiemelte: az új felállásban is alapvetően a megszokott keretek között zajlik a termelés. A fejlődéshez viszont szükség van a szakemberek képzésére, akárcsak a létszámbővítésre. Utóbbi folyamatot a vállalat HR-osztálya januárban már elindította, a stratégiai terv részeként hajtják végre lépésről lépésre a feladatot. A tervek szerint 2021-ben közel 40 új munkatársat vesznek fel.

– Új gyártósort helyeztünk üzembe az év elején, ami számottevően növeli a cégünk kapacitását – hangsúlyozta. – Csapatunk igyekszik minden téren megújulni.

Fordulatok a fejlődésben

– A Fusetech Kft. a túláramvédő biztosítóbetétek egyik európai kulcsgyártója – tájékoztatott Gazdag Viktória. – A világszínvonalú biztosítóbetétek gyártásában több mint 25 éves tapasztalattal rendelkezik. A cég tevékenysége 1992-re nyúlik vissza az akkor megalapított a Kawetra Kft.-vel. Tizenöt évvel később ismét változás volt a társaság történetében. A kaposvári székhelyű vállalat 2007. július elsejétől, új tulajdonosi szerkezetben folytatta tevékenységét mint a Hager Group, illetve a Mersen Group 50-50 százalékos tulajdoni részével létrejött közös vállalat. A kisfeszültségű NH és a nagyfeszültségű HH biztosítóbetétek gyártására szakosodtak. Gazdag Viktória kiemelte: a legújabb, mostani tulajdoni szerkezet átrendeződésének hatása minden bizonnyal már középtávon érzékelhetővé válik. Döntő jelentősége van, hogy cégük versenyképessége tovább erősödjön.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában