új kihívások

2021.02.25. 07:30

Nem maradhat el a személyes találkozó

Ebben az évben zárul a Somogy Megyei Foglalkoztatási Paktum projekt. A megye gazdaságélénkítését célul kitűző projekt ötödik évébe lépett, és eddig közel 300 vállalkozásnak nyújtott támogatást – közölte Huszti Gábor, a Somogy Megyei Közgyűlés projektért felelős alelnöke.

– A Covid–19-járvány okozta helyzetre reagálva tavaly november 11-e óta nem tartottunk személyes egyeztetést, csak online találkozóink voltak – tette hozzá az alelnök. – Idén azonban kiemelten fontosnak érzem, hogy amikor csak lehet, személyesen beszélgessünk az előttünk álló feladatokról és lehetőségekről. Elindult az új pályázatok tervezése is, ami a foglalkoztatás fejlesztése szempontjából újabb kihívás elé állítja a megyei önkormányzatot és a Somogy Megyei Kormányhivatalt – mondta el Huszti Gábor.

Lényegesen magasabb költségvetéssel fogják tudni megvalósítani a projektet, árulta el a megyei közgyűlés alelnöke. Addig azonban azt javasolja a vállalkozásoknak, hogy a jelenre fókuszáljanak, mert április végéig még elérhető a négy hónapos 100 százalékos támogatás, mely után két hónapos továbbfoglalkoztatási kötelezettsége van a munkáltatónak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában