házhoz jön

2021.03.23. 09:00

A boltzár miatt sok a dolguk a futárszolgálatoknak

Az új járványügyi intézkedések hatására tovább nőtt a futárszolgálatok forgalma. Házhoz visznek nyári gumit, tavaszi cipőt, ruhákat is és egyre többen a bevásárlás helyett az élelmiszert is otthonukba kérik. Az éttermek viszont nem tapasztalnak forgalomnövekedést.

Góz Lilla

– Ide kérném az aláírást – mondta a futár, majd átadta a tavaszi cipőt és hajtott is tovább. Még délelőtt tucatnyi címre kellett odaérnie. A járvány harmadik hulláma, a boltzár és a tavasz közeledte új lendületet adott az internetes vásárlásnak. A cipőt, ruhát, s gyakran még a nyári gumit is az internetről rendelik – mondta az egyik futár, aki csak Kaposváron és környékén több mint száz kilométert tesz meg naponta. Farkas Gergely a GLS Hungary Csomaglogisztikai Kft. ügyvezetője elmondta, a közelgő húsvét és a boltzár miatt valóban ismét megélénkült forgalmuk. – A megrendelések száma újra nő, de még elmarad a korábbitól – tette hozzá az ügyvezető.

Kiemelte, nagy számban nem vettek fel új dolgozókat, a meglévő kollégáik teljesítik a napi feladatokat a csomagszállítási vállalatuknál. Véleménye szerint a jelenlegi nagyüzem csak addig tart, amíg fel nem oldják a korlátozásokat.

– A legnagyobb forgalmunk a déli órákban van, a legtöbben napi menüt rendelnek – mondta Limbek Csaba, a kaposvári Corner, a Trattoria és a Dorottya üzemeltetője. Hozzátette, a héten nem tapasztalnak forgalomnövekedést. Szerinte aki otthon maradt gyermekével, mert bezárt az óvoda vagy az iskola, az inkább maga főz és nem rendel.

Furgonnal viszik a tavaszi divatot

– Szerencsére korábban létrehoztam egy webshopot, így az új, tavaszi modelleket ott tudják most a vevők megvásárolni – mondta Tóth Kata, az egyik kaposvári cipőbolt tulajdonosa. Hozzátette, Kaposvár területén ingyenes a kiszállítás és biztosítanak cserelehetőséget is az újranyitást követően. Egy márkás ruhaüzlet pedig a közösségi oldalra tölti fel újdonságait.

– A fotók alapján tudnak vásárolni, a ruhákat pedig postázzuk, több futárcéggel tárgyalunk, hogy mielőbb szállítani tudjunk – mondta el Faragó Brigitta üzletvezető.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában