megnyitotta kapuit

2021.03.10. 17:30

Csütörtökön nyit Kaposvár új bevásárlóközpontja

Több mint 180 embernek ad majd munkát a csütörtökön részleges megnyíló S-Park Kaposvár bevásárlóközpont. A kisgáti városrészen található több mint egy hektáros parkban a jelenlegi korlátozások miatt csak három üzlet nyitja meg kapuit.

Marosi Gábor

Fotó: TIBOR KOVACS

Rekordgyorsasággal, tíz hónap alatt készült el Kaposvár legújabb bevásárlóközpontja, melynek beruházási értéke elérte a 11 milliárd forintot. A park legnagyobb üzlete a 6600 négyzetméteres Interspar. A szerdai online sajtótájékoztatón elhangzott: a tervezéskor fontos szempont volt a környezettudatosság, ezért az építők fa tetőpaneleket, energiatakarékos LED fényforrásokat használtak, és az 550 felszíni parkolóhelyből tizenkettőnél elektromos töltőállomást alakítottak ki.

A bevásárlópark külső részében 22 ezer négyzetméternyi utat aszfaltoztak és burkoltak le térkővel, 15 ezer négyzetméteren pedig gyepesített zöld területet hoztak létre. Az „L” alakú épületrész középső területén tavasszal majd egy pihenőparkot építenek, ahová egy modern játszóteret is kerül.

Christoph Andexlinger, az S-Park Kaposvár tulajdonos és üzemeltető SES Ausztria operatív ügyvezető igazgatója elmondta: az S-PARK márkával a gyors és kényelmes bevásárlás mellett olyan találkozóhelyet szeretnénk létrehozni, ahol az emberek jól érzik magukat és szívesen visszatérnek. Schönhauer Andrea, az SES Magyarország ügyvezető igazgatója kiemelte: a bevásárlópark üzemeltetését a legmagasabb szintű biztonsági és higiéniai intézkedésekkel végzik és mindent megtesznek azért, hogy a hozzájuk látogatók biztonságban legyenek.

Heiszler Gabriella, a SPAR Magyarország Kereskedelmi Kft. ügyvezető igazgatója elmondta: az emberek nagyon megkedvelték az Interspar áruházakat. Ezt bizonyítja az is, hogy az elsőként 1995-ben Győrben épített hipermarket egység után, a kaposvári már a 35. bevásárlóközpont. Hozzátette: a vásárlók csaknem húszezerféle áru közül válogathatnak, a friss termékek mellett, a speciális táplálkozási igényűek is bőven találnak maguknak termékeket.

Szita Károly, Kaposvár polgármestere a sajtótájékoztatón hangsúlyozta: a járványhelyzet miatt arra kér mindenkit, hogy lehetőleg ne az első nap rohamozza meg a bevásárlóközpontot.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában