új kaland

2021.05.18. 19:05

Tőkeemelést hajtottak végre a Kométánál

Új kaland kezdődik a Kométánál – mondta a hétfői szindikátusi szerződés aláírásán Giacomo Pedranzini ügyvezető igazgató.

Turbéki Bernadett

Kaposvár, 2011. október 25. Munkások dolgoznak a csontozóban a Kométa 99 Zrt. kaposvári telephelyén. MTI Fotó: Varga György

Forrás: MTI

Fotó: Varga György

Két új befektető öszszesen 5 milliárd forinttal nyitott új távlatokat a kaposvári cégnél, amely 2013-ban Kaposvárral írt alá együttműködési szerződést. Szita Károly, Kaposvár polgármestere újabb mérföldkőnek nevezte a 2021es együttműködés létrejöttét, amelyet az MFB Invest részéről Balczó Barnabás vezérigazgató írt alá. A cég 3,3 milliárd forintos tőkeemelést hajt végre a Kométánál.

– A húsfeldolgozásnak kiemelt szerepe van Magyarországon – mondta Balczó Barnabás, a cég igazgatósági tagja. – A Kométa az egyetlen élelmiszeripari cég, amelyben szerepet vállalunk. Három garancia is van az együttműködésünkre: az itt dolgozó emberek, Giacomo Pedranzini és Kaposvár polgármestere. A gabonakereskedelemmel, takarmánygyártással és sertéstenyésztéssel foglalkozó horvátországi Zito-csoport pedig 1,8 milliárd forinttal szállt be az üzletbe.

Éppen hétfőn jelentették be, hogy állami támogatással állati melléktermék feldolgozóval bővül a kaposvári vállalat.

https://www.sonline.hu/gazdasag/helyi-gazdasag/allami-szazmilliokbol-bovulnek-a-kaposvari-cegek-4119568/

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában